onsdag 31 mars 2021

Mat!

Nu när han äntligen ska få njuta av mat, så har han en sådan smärta när han sväljer att han inte kan äta. Jag hoppas detta tillstånd är övergående, efter operation - för nu är ju planen att han ska få äta och vara glad! 

När han var på topp med jakter, träning och tävling fick han 1,2 liter per dag - utöver tillskott som blodpulver, laxolja och äggula. Och andra tillskott under åren... Vi hundägare är ju tydligen de som bidrar till BNP i vår tilltro till allt "hittepå"..!

Som pensionär får han ca 4-5dl per dag. Men - han har tappat i vikt radikalt de senaste veckorna. Från stadiga 30kg, under de senaste åtta åren - till 26kg. 

Anemin är säkert en orsak. Nu behöver vi inte tänka på vikt: diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, hältor. Nu ska vi äta gott och må bra!!

Idag har jag kokat X kg kyckling- och nötlever. Luktar satan och jag får kväljningar, men nu har vi tillskott för att öka på järnvärdena. I övrigt får han normalt [Hill's Prescription Diet Metabolic + Mobility Weight + Joint Care] vilket har fungerat väldigt bra senaste året.

Nu hoppas jag bara att mun och svalg läker så att han kan få äta och njuta!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar