söndag 11 december 2011

Teckenträning

Träning vid inflygningen idag. Började med tecken genom att köra klockan synligt. Lade ut och grävde ned tennisbollar kl 9, 12, 15 och 18. Gick strålande! Bytte mark och körde ut honom mellan två dolda 9 och 15. Gick så där, vet inte om det var för tight mellan dem eller allmänt för dålig mark (väldigt mycket ris/buskage) så det var svårt att få till vettiga linjer. Lyckades till slut i varje fall. Fortsatte med att kasta dummies kl 9, 12, 15 och 18, dvs synligt. Gick utmärkt!!

Bytte mark igen och lade ut ett målområde synligt. Kastade en störningsmarkering och skickade med linjetag mot området. Markeringen fick bli en belöning. Gick spikrakt två gånger och tog även markeringarna perfekt. Gick vidare till ny mark och körde mot område där jag lagt ut dolt. Första skicket gick perfekt. Sedan flöjtade han av både på andra och tredje skicket, påminde om när en golfspelare slice'ar på driven - såg ut som en banan.. Så vi gjorde om några gånger och hjälpte till med att flytta närmare tills det blev rätt.

Avslutade med att lägga ut ett synligt område och skicka efter störningsmarkering som gick ganska tight, se bilden nedan. Grym fart och bra fokus! Slutade på topp och avrundade med en promenad. Fick ett återfall i att bli döv vid hundmöten, men det var vid 1 av totalt 5, så ändå godkänt. Använde pipa och boll på möte 2-5 och det fungerade fint!
Dags att jobba
I det höga gräset till vänster om tallen kl 11 var målområdet.
Störningsmarkeringarna gick mellan stenarna ca kl 12.30.

Avslutade med lite balansgång på stenarna vid parkeringen.
Fortfarande okopplad ser jag två rådjur ca 20m nedanför oss.
Letade fram och kastade på kopplet, rotade fram mobilen,
av med fodral och in med PIN-kod. Innan bilden togs hann
de springa i väg, men de vita svansvipparna syns nästan i mitten.
Åkte förbi Bromma Zoo på väg hem.
Nej, vi köpte inte denna adventskalender för hundar.....
Men jag var tvungen att fota.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar