lördag 10 december 2011

Träning

Åkte till Ursvik för att träna med Anna-Carin och Ila efter lunch. Började med linjetag mot ett område, där det var en del utmaningar i terrängbyten. Nedför en slänt, genom hög vall, över en stig, över ett vattenfyllt krondike, över ytterligare en stig och sedan fram till området där vi lagt ut bollar.

Målet var att skicka så rakt som möjligt och vi var ganska petiga (tack Anna-Carin :) ), så första och andra skicket behövde vi gå lite närmare för att få till det. Tredje skicket gick bra. Däremellan hade Oban gjort en dubbel saltomortal över krondiket..
I buskaget kl 11 ligger bollarna: nedför slänten,
över stigar och ett krondike och ett antal sorkhål..
AC och Ila redo att gå.
Vi fortsatte med dubbelmarkeringar. Först sidledes, vilket Oban klarade galant. Därefter på djupet, till att börja med helt utan referenser ute på vallen på varsin sida av krondiket, vilket blev lite svårt när han skulle ta den bortre som nummer två. Det jag gillade var att han gick rätt ut och faktiskt låg kvar i området istället för att börja jaga och bli yvig. Vi provade på nytt med ett träd som referens på den bakre dummyn och då gick det klockrent.

Bra träning idag! Fokus och tid att lösa uppgifterna när vi bara är två som kör. Och trevligt sällskap. Efteråt fick hundarna busa loss och båda tog ett dopp eller två i tidigare nämnda krondike... 10:e december.. Nu önskar jag mig minusgrader!
Oban visade fin stadga idag.
Hade honom lös vid sidan hela tiden, även när Ila fick
markeringar som jag kastade. Framsteg!
Delar ur dagens verktygslåda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar