måndag 18 februari 2013

Träningsdags!

Träning hos Reedsweepers igår med Linnea och Scott samt Yvonne och Peg.

Hade en del, ganska stora, utmaningar med något som jag tyckte var en enkel linje, då vi hade gått sträckan från området. Dock ett avstånd på över 200 meter, som visade sig vara svårare än vad vi trodde med granskog som lockade på båda sidor.

Lite nonchalant beteende av Oban och det var snarare det som var problemet än att inte linjetagen är befästa. Han flöjtade ut i sidorna och chansade. På de andra sträckorna fungerade skicken bra, varför jag tror att det kan ha varit en störning med områden som är naturliga att jaga i på båda sidor av linjen, vilket visar på värdet av att träna i just varierad terräng.

I övrigt nöjd med dagens upplägg och som vanligt - med sällskapet! Oban är fortsatt lugn och följsam vid sidan. Han är dirigerbar och lyhörd på uppgifter som t ex riktat närsök i ett tomt område. Men, vi behöver fortsätta nöta långa linjer på nya platser!

Beklagar att jag inte skriver mer än så här, men fortsatt mycket jobb och imorgon åker vi till Ecuador och Galapagos, så jag måste packa. Återkommer med bilder och rapporter därifrån!

Oban är hos bästa Yvonne där han får leva flock- och familjeliv med mamma Alli, syster Peg och Max medan vi är bortresta. Tack snällaste du för hjälpen, det är ovärderligt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar