söndag 10 februari 2013

Valpar och träning!

Hinner verkligen inte med att skriva och beklagar bedrövlig frekvens på inläggen! Fullt upp på jobbet och däremellan försöker jag träna mig själv och Oban. Så den här bloggtiden blir väldigt begränsad.

Som jag berättade i ett mobilinlägg blev Oban pappa i fredags. Igår var det dags igen! Fick först sms om åtta valpar, varav fyra tikar och fyra hanar. Fyra gula och fyra svarta. Perfekt fördelning :) Sedan kom det ytterligare en gul tik senare under kvällen!

16 valpar på två dagar således. Nu hoppas vi att alla har hälsan och att de kommer till fina hem i sinom tid. Ser fram emot att åka och hälsa på dem när vi kommer hem från Galapagos. Blir ganska lagom då de kommer vara tre-fyra veckor då.

Idag träning med Linnea & Scott på Fågelöudde. Vi hade lite idéer, t ex var planen att köra det "Y" vi konstaterade kunde vara nyttigt efter senaste träningen hos Helena. Började med markeringar i en skogsbacken. Liksom senast arbetade Oban väldigt metodiskt och noggrant, vilket är roligt att se! Enorm skillnad mot förra säsongen! Han har blivit så erfaren och klok.

Lade sedan ut tre målområden och lät dem vänta, medan vi fortsatte med markeringar där vi förflyttade oss mellan kast och skick. Även detta gick bra för båda hundarna.

Återgick till målområdena och här hade vi kanske gjort lite väl svårt med ett område rakt ut mittemellan höger- respektive vänsterområdet i "Y.et". Men, när vi väl fått hundarna att gå rakt ut gick det bra.

Avslutade med ett lång-långt linjetag mot ett område där vi droppat två kanindummies och skjutit skott.

Trevlig träning som alltid med Linnea och Scott - tack söta för att du släpade alla prylar! Kallt som tusan dock, så när jag kom hem blev det ett hett bad.

Ingen bild från den här helgen. Värdelöst ljust och ingen kamera med ut. Istället en från förra helgen istället. Förvisso suddig, men med aktion över isen:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar