onsdag 21 januari 2015

Uppdatering

Jag får be om ursäkt för att det är glest mellan blogginläggen. Fast det här är ju en hundblogg och när det är lågsäsong på träningsfronten finns det inte så mycket att skriva om. Från och med nästa vecka ska det bli bot och bättring. Åtminstone med träningen.

Vad har hänt sedan senast då?

I förra veckan kom diplomet för Jaktchampionatet från Norska Kennelklubben och nu är det inskickat till SKK för registrering även i Sverige.

 
 
I helgen gjorde vi tjejer som har jaktlabbar och retrieverträning som gemensam nämnare något så ovanligt som att gå på SPA. Vi brukar ju ses utomhus i ur och skur för att träna och tävla. Tanken på kontrasten med varma bad och mysiga behandlingar väcktes när vi var i väg tillsammans på Stjärnhovsprovet i mörker, kyla och lite mindre komfort. SPA-dagen avslutades med en fantastiskt god middag och rikliga mängder vin i härligt sällskap. Tack bästa ni!



I söndags gjorde vi något så ovanligt som att träna hund. Minsann. Zara och jag hade diskuterat två upplägg som primärt syftade till att pröva Bean. Då uppläggen var jaktliga och då Cattis dessutom var med som skytt med hagelbocken blev det riktigt bra träning. Hur det gick? Ja, men så där, väl.. Vems fel det var? Ja, det var nog lika delar sliten matte och löppåverkad Oban (Bean löpte fortfarande). Fast vi hade trevligt och hundarna fick jobba..! :)

I måndags flyttade vi kontoret. Vi dubblar storleken och flyttar ned en våning till nyrenoverade lokaler i samma fastighet. Tillträdesförbud på kontoret således så jag jobbade hemifrån och passade faktiskt på att gå ut och träna ett pass på lunchen - i ljuset. Körde samma upplägg som dagen innan, fast nu utan skott och sällskap. Hur gick det nu då? Hmmm, så där. Igen. Inte fel på hunden den här gången, heller, utan en lam handler som inte läser situationen och inte agerar. Vill minnas att det var likadant efter träningsuppehållet förra säsongen. Nu ska jag börja med TV-spel för att förbättra reaktionsförmågan. Tillsvidare tröstar jag mig med lite nya produkter i badrummet, inspirerad av helgens SPA..

 
 
 

1 kommentar:

  1. Men hahahaha ärligt.. Hur ska du få plats med ännu fler grejer??

    SvaraRadera