söndag 4 november 2012

Besök i Skokloster

Besök hos Linnea och Scott samt Micke i Skokloster idag.

Linnea hade förberett olika målområden och det var väldigt lyxigt att serveras färdiga upplägg. Stort tack!

Vi började med att våra två skyttar, Micke och Mattias (också det en lyx), drog av några enkelmarkeringar med skottapporter. Fick sedan varsin minnesmarkering, där vi skickade på ett långt linjetag emellan. Så här långt gjorde Oban ett bra jobb på både markeringar och linjer.

Fortsatte en bit och skickade mot samma målområde, men från en ny vinkel. Här märktes det tydligt att närsök är en färskvara. Från att ha suttit fint för några veckor sedan betyder (tydligen!) "sök lite var du vill +/- 30 meter". Det vill säga inte riktigt vad jag menar.. Efter lite joystickande här för att få in honom i rätt område valde han att hoppa upp i trädet och komma in med snitseln som Linnea märkt ut området med. Jaja..

Vidare till ett kalhygge med utmanande terräng där Linnea preparerat för ett långt linjetag med möjlighet att stoppa halvvägs och lägga vänster samt höger alternativt skicka på närsök bakåt. Här märktes det tydligt att 08:an blivit lite bekväm och hellre zick-zackade sig fram över hygget istället för att hålla linjen. Andra tendenser är att han börjar gissa själv när jag ställer upp honom istället för att fokuserat följa handen. Samt det där yviga närsöket.. Vilket gör att även om han är i rätt område får han inte direkt träff - för han slår inte på näsan och går ner ordentligt, utan låter benen ta över..

Det vill säga lite av det mönster jag såg hos Helena senast, vilket var orsaken till att jag valde att stryka oss från Kalmarprovet. Och som känns helt rätt efter idag..

Nu har vi hela vintern på oss att träna och några lärdomar från dagen är bl a följande:

- Träna synliga linjetag i olika längder, befäst linjen ordentligt!
- Träna överhuvudtaget ren uppställning och att följa handen - inte gissa!
- Öva linjer i knepig och besvärlig terräng, tillåt inte att hinder rundas!
- Nöt närsök tight tight tight 360 grader runtom hunden!
- Kräv bättre fotgående!

Supertrevlig träning även om resultatet var så där.. Scott och Linnea var en fröjd att se! Avslutade med några skottapporter för att lätta upp det hela och ha lite kul. Eftermiddagen avrundades med en god och trevlig lunch - tack snälla! Det här gör vi om!


Ingen bild från idag, men här en bild på Casper (Oban/Helga) vid tre-fyra veckor - som en kontrast till stora killen på bilderna igår:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar