måndag 12 november 2012

Besök på brukshundsklubben

Yoga på lunchen idag, så det fanns ingen ursäkt till att fastna i soffan efter middagen. Desto större anledning att träna hund när den egna träningen var avklarad! Mötte upp bästa Cilla och Rasmus på Lidingö Brukshundsklubb och fick ett roligt träningspass!

Började med platsläggning på lite olika platser på appellplanen. Inte jättekul att ligga ned i blött och kallt gräs, men Oban gjorde det jättefint. Bra stuns i kontakten och positionen, vilket var nytt.

Fortsatte med rallylydnad. Jajamän! :) Tävlingslydnaden tarvar lite mer precision än vad vi behärskar, medan rallyn passar oss båda väldigt bra. Här hade pipleksaken kommit till sin rätt. Övningarna är liksom lite för enkla för att hålla honom 100% fokuserad och alert. Eller så är det något annat, men det märks skillnad mellan basicvarianterna som sitt framför följt av inkallning och de som kräver lite mer. Försökte busa igång honom, men det hade varit lättare med en leksak, än med bara godis.

Avslutade med några varv på agilitybanan vilket var full succé! Oban flööööög över hindrena i serie och for in och ut ur tunnlar etc. Här är verkligen själva hindren belöningen och han får upp en vansinnig fart! Härligt att se! Lite finslipning (okej'rå ganska mycket) på självständiga ingångar i slalom - i övrigt riktigt riktigt bra. Utan att ha en aning om hur bedömningen sker, men om det är fart och att ta hindren korrekt, så gör han det grymt bra för att ha kört färre än 10 gånger totalt. Kanske en parallell gren till jakten?! :)

Helt omöjligt att ta några bilder i mörkret, strålkastare på appellplanen till trots, så jag fortsätter att gödsla med bilder från bröllopet istället.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar