söndag 18 november 2012

Fasanjakt

Ett litet livstecken så här en genomgrå söndag.

Fasanjakt igår så vi lämnade hemmet vid 7-tiden och var åter tolv timmar senare. Väldigt roligt att få vara med på en riktig jakt! Stort tack till Yvonne, Jenny & Marcus, Mattias och Martin & Co!

Stort sällskap dagen till ära och på väg ut mot första såten räknade jag till nio skyttar och nitton hundar. Mycket fågel på markerna, men de fasaner som är kvar så här i slutet av säsongen verkar ha en väl fungerande överlevnadsstrategi. Trots stora drev med mycket människor och hundar, förflyttade sig fåglarna så att de effektivt kunde undkomma skyttarna. Viltparaden blev således mindre än tidigare helger, men ändå ett 20-tal fåglar.

För Obans del innebar det en dag av passivitet och fotgående. Det var egentligen bara vid ett fåtal tillfällen han såg fågel falla, men de hämtades in av andra hundar. Väldigt nyttigt för oss att bara träna på stadgan och jag är jättenöjd med hans agerande. Så får vi hoppas att det inte slår över i kubik till nästa gång..! Oban själv tyckte nog att det var ganska orättvist att han inte fick hämta en enda fågel..

Avslutade dagen med att hjälpa Jenny och Lots på ett eftersök. Ganska så säkert var marken tom, för när hundarna arbetat ett tag började Oban komma in med tomhylsor i brist på fågel.. Vet inte vad jag ska tycka om det. Jag är tämligen säker på att han i alla lägen skulle välja fågel i första hand och väljer att tro att tomhylsorna kom in i brist på just fågel, men i en vilja att arbeta. Efter en stund valde vi att bryta och konstaterade att det sannolikt inte fanns någon fågel på aktuell mark, som tidigare genomsökts av flera andra hundar.


Nu ska vi i väg och träffa en potentiell partner till Oban. Återkommer med mer information om det blir aktuellt.

Inga vidare bilder från gårdagen, som även den var mulen. Av den sista bilden framgår att det var rätt blött på markerna.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar