söndag 11 november 2012

Veckans träningspass

Vansinnigt grått väder idag med låga tunga moln. Åkte till Ursvik för att ta en kombinerad promenad och träningstur.

Började med några synliga linjetag i gles tallskog över olika terränghinder. Fortsatte med närsök. Gick vidare till öppen hagmark och körde igenom några markeringar. Avslutade med att lägga ut två områden med alla hjälper: varit i området, sett kast, gått samma väg tillbaka. Bad Mattias om ganska snäva störningsmarkeringar och skickade på linjetag till områdena, vilket gick strålande!

Om det är något vi har fått med oss från alla träningar hos Helena så är det att omgående kunna släppa en störning och gå mot rätt målområde. Roligt att det fungerar så bra!

Markeringarna blev ganska svåra med bruna minidummies (50g) i det dunkla ljuset, men även dem gjorde Oban godkänt. Likaså närsöket där jag grävt ned de små dummieserna och var noggrann med att hålla honom tight tight i området och jobbade mycket med rösten. Ett försiktigt varnande "ajaj" om han lämnade området, följt av beröm när han låg rätt. Gick jättebra!

Så - nu blir det här den fortsatta läxan framöver! Varva synliga linjer med markeringar och närsök. Fotgåendet? Det glömde jag träna på idag, men han var "vid sidan"...

Avslutade med att träna hopp. Mattias kastade en boll över en hög grind och sedan hjälptes vi åt att peppa till dess Oban tog ett hopp över. Inga problem trots rejäl höjd!

Rundade av helgen med bouillabasse till sen lunch/tidig middag. Supergott! Nu har jag kört husse till flyget. Ibland är det bra att bo nära flygplatsen: planet gick 18.55 och vi åkte hemifrån vid kvart över sex..

Bedrövlig kvalitet på dagens bilder. Mobilerna är inte riktigt gjorda för att fota i dåligt ljus, men ändå:

Oban framför grinden där vi tränade hopp.
Det blev visst ett litet dopp också... Helt obekymrad av väderlek och årstid..
Finn fem fel: inget vitt vin hemma till bouillabassen så det fick bli Moêt..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar