lördag 23 november 2013

Ledig!!

Härligt väder och träning i trevligt sällskap på golfbanan. Helt fantastiska marker med mängder av möjligheter: terrängbyten, diken, holmar, ytor, backar etc. Och ja, för er vänner av ordning: det är godkänt att vara på markerna off-season.

Vi varierade övningar där vi inledde med att droppa dolt i en holme med högre gräs (ruff på golfspråk tror jag). Kastade sedan en markering vid en holme ca 20-30 vid sidan av ruffen. Hunden fick hämta markeringen, sedan skickas till samma område igen och därifrån styras till det dolda område.

Därefter gjorde vi likadant, fast nu med fokus på att skicka vidare ut. Hunden fick en markering i en holme med träd och stenpartier. Tidigare hade vi droppat dolt bakom kullen och när markeringen var hämtad skulle vi trycka ut genom holmen. Nyttig övning och något att träna mer kontinuerligt på i olika typer av terräng! Oban fastnade i holmen och började jaga. Blåste stopp och tryckte ut, men han fortsatte jaga så jag tog hem honom, skickade ut igen och tryckte med ut på vägen, då gick det bättre.

Vi gjorde ytterligare en variant på ut-övning, men nu med markering framför en kulle följt av att trycka ut över kullen och fortsätta bakåt. Det var lättare på ren gräsmatta (vältrimmad fairway..) än i övningen innan, där marken uppmanade till att jaga och följa upp legor istället för att fortsätta ut (enligt kommando..)

Lade sedan ut dummies uppför en brant backe. Hundarna fick inte följa med utan satt nedanför. Kastade lite markeringar i högt gräs och passade på att droppa bollar i en holme med risig vegetation.

Gick sedan tillbaka till området uppför branten och skickade hundarna från en helt annan vinkel. De hade förvisso sett oss, men nu var vi inte nedanför branten, utan vid sidan och skickade dessutom genom en skogsdunge. Båda hundarna gjorde ett utmärkt jobb så vi bestämde oss för att stretcha avståndet istället, vilket gick bra även det.

Avslutade passet med att plocka in bollarna på ett långt närsök.

Nöjd med dagen! Extra särskilt nöjd med "annat". Det var stor skillnad mot för en vecka sedan!!

Tack Malin och Elsa för en givande träning! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar