lördag 16 november 2013

Trevlig träning!

Ledig lördag och härligt väder! Toppen för träning med Malin och Noomi på Troxhammar!

Vi lade ut några områden synligt och gjorde annat emellan för att inte ha dem i alltför färskt minne. Hann med en hel del under den en och en halvtimme vi körde:

- Linjetag mot dunge, stopp för närsök halvvägs där vi lagt ut bollar dolt, sedan reparation av hela linjen genom skick mot det synliga området.
- Markeringar i en triangel
- Linjetag över en bunker (ja, vi hade tillåtelse att vara på en golfbana)
- Linjetag uppför en brant slänt/bank med störningsmarkering
- Markering över vattenhinder
- Linjetag över staket vidare uppför en slänt

Oban tog linjerna väldigt fint och sorterade störningar som han brukar. Han jobbade dessutom bra sett till att det var andra SBK-hundar som motionerades på golfbanan (behöver inte gå in på detaljer, men vi redde ut en del situationer..)

Två saker strulade: Markering över vattenhinder, där jag fick gå in och styra samt det avslutande närsöket. Vi hade lämnat tre bollar på det första momentet och skulle avsluta med att ta in dem, men när vi väl skickat första hunden kunde vi konstatera att det var tomt (förklaringen kom i klubbstugan: andra hundar hade plockat in dem). Vi lade ut tre nya, men Oban var konstig. Han gick ut i området, men fick vittring på annat.. Hmm. Vad gäller markeringen över vattenhinder blev det iof rätt bra att gå in och styra ur ett handlingsperspektiv, för det blev ingen markering per definition när jag tog hem Oban för att han var på väg att runda vattnet, och skickade på nytt med ett linjetag.

Avslutade med trevlig fika, tack Noomi! Och tack till er båda för en riktigt bra träning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar