måndag 15 augusti 2011

Dagis och rabiesvaccin

Oban skulle tillbringat dagen med en annan ny dagishund, en cockerflicka på 10 månader, och en av personalens hundar med syfte att vänja sig lite innan han skulle in i sin grupp. Men när vi kom för att hämta honom var han redan på plats. Det hade gått så bra så de släppte in honom med de andra, bl a en Hovawart på 16 månader, som han hade lekt med hela dagen.

Senare i veckan ska han få simma. Simträningen börjar med en dusch, vartefter en flytväst sätts på. Flytvästen används de första gångerna till dess hunden blivit van vid bassängen etc. I början simmas hunden endast korta stunder, men när kondition och styrka är på plats simmar de ett 30 minuters pass per vecka. Passen varieras med motstånd genom jetstream alternativt att simma i lina och med lek. Simträningen avslutas med att blåsas torr i en hårtork :)

Efter dagis åkte vi till veterinären http://vasterortsdjursjukhus.se/ då det var dags att fylla på rabiesvaccinet. Nu valde vi Nobivac som håller tre år. Oban är vaccinerad då min familj har ett ställe på Åland och därifrån gäller samtliga införselkrav som för övriga EU.



Det var på Åland vi mötte jaktlabbar för första gången och inspirerades när vi såg dem arbeta. De hundar vi har träffat är från Kennel Billowhiz http://billowhiz.zapto.org/ och de föder även upp Arracs ras: Terrier Brasiliero.

Apropå Åland är tanken att starta på deras jaktprov i början av oktober om vi kommer med. Information finns på http://www.alandsretriever.com/. Deras NKL-prov omfattar ett släpspår, vilket kan vara nyttigt att prova i tävlingssammanhang - förutom att pröva nerver etc.

Ingen träning idag med anledning av vaccinationen. Jag gissar att Oban har fått massor av nya intryck under dagen på nya dagis, så han har nog fått tillräckligt med stimulans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar