söndag 14 augusti 2011

Söndagsmys

Lite långsamma på förmiddagen idag, efter de där glasen vin hos grannen igår kväll.. Skönt att ta det lugnt och njuta av en frukost hemma. Och SvD, som de inte lyckats dela ut en enda weekend på landet.
Bestämde oss för att börja med att hälsa på hos några vänner, som köpt hus i närheten.

Fortsatte till Ulriksdals Handelsträdgård där vi  åt lunch. Himla trevlig servering där de tillåter hundar både ute och inne. Vällagad och god mat i fantastiska omgivningar. Skulle kunna handla precis hur mycket som helst, så det är tur att vi inte har hus och trädgård.. Som en del av plantskolan har de självplock av grönsaker och snittblommor - får försöka åka dit och handla innan kylan kommer.

Begav oss ut i nationalstadsparken och hittade lämplig hagmark med högt gräs, terrängbyte och sol/skugga. Bad Mattias kasta  en dubbelmarkering och några enkla. Använde lockpipan för första gången.

Gick vidare till ny mark med väldigt hög och tät vall. Skickade på några korta enkla markeringar. Körde linjetag på en naturlig gata mellan vallen och en häck. Laddade med "UT" på vägen ut. Avslutade med att låta Oban se på medan jag preppade ett område med dummies. Skickade med linjetag och lade på närsöksignalen. När tre av fem var inne, gick jag ut och bytte till mini-dummies och upprepade övningen. Lite svårare den här gången, men tog hem tre stycken av fyra innan jag bröt.

Idag är vi nöjda med träningen och tackar Mattias för hjälpen.

Vidare till Bromma Golf där det var Mattias tur att träna. Oban och jag passade på att ta en promenad i omgivningarna. Mitt i skogen sprang vi rätt in i detta:



Bedrövligt att det ser ut så här. Det är väl en sak att de använder en övergiven byggnad till att måla grafitti på. Men om de vill ge grafittin som "konst" ett bättre rykte kan de ju börja med att städa efter sig och inte lämna alla färgburkar i naturen. Skärpning!

Tillbaka på rangen blev det utmärkt passivitetsträning i att se på när husse slog ut boll efter boll.




Nu väntar vi på att middagen ska bli klar. Sedan blir det söndagsmys och kanske en film. Har inte sett på TV (eller film) på hela sommaren. Så visst, det finns några saker som är bra med att vara tillbaka i stan, utöver 3G-mottagning.. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar