måndag 24 september 2012

Träning på Himmelsända

Ska strax ut och träna på närsök, men för att passa in tiden till när husse landar på Bromma gör jag ett inlägg från gårdagen.

Träning på Himmelsända för Jens och Sofia tillsammans med Linnea (och tre andra ekipage).

Vi började med en bra stadgeövning där hundarna satt på linje framför oss medan det gick skott och rasade dummies. Sedan skulle vi ställa oss bredvid dem och börja hämta in apporterna.

Oban hade väldigt mycket spring i benen och obefintlig tankeverksamhet på första skicken. Gissar att det var en urladdning efter fredagens jakt.. Men det bättrade på sig.

Tre sista skicken gick till och med strålande: Oban var först att gå ut ca 80 meter till ett dolt område där han skulle söka fritt men ganska tight. Halvvägs ut gick det ett skott följt av en skottapport. Oban tittade åt höger, men höll fart och linje fint, gick ut i området och kom hem med en dummie.

Därefter var det hans tur att vänta till dess en av de andra hundarna hade hämtat hem på linjetaget innan han själv fick gå på markeringen, vilken han spikade trots viss väntan.

Sista skicket för dagen var ut mot området igen med avsikt att hålla honom tight, men under fritt sök. Oban var väldigt metodisk och noggrann och sökte ordentligt av hela området. Han höll sig dessutom fint i området och jobbade på självständigt. Efter en lång stund kom han ut lite väl på kanten. Där instruerade Jens att jag skulle blåsa stopp och sedan ta hem honom.

Nyttigt för Oban att få gå hem tom och avbryta ett arbete och inkallningen blev jättebra så där valde jag att sluta. Det visade sig sedan att området var tömt på dummies så det var inte så konstigt att han inte hittade någon.

Jättenöjd med Obans sök och markeringar. Sökformen ska jag träna vidare på! Liksom linjetagen. Linjen svajade mellan varven liksom lydnaden en bit ut. Behöver repetera att närsök betyder närsök osv. Därav dagens träning!

Kallt som tusan var det trots windstopper och oljerock. Inte som förra lördagen på flygplatsen på väg hem från Maldiverna direkt:



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar