torsdag 13 september 2012

Under ytan

Näst sista dagen på Kuredu idag.

Mattias är ute och dyker med Prodivers och själv funderar jag på att hålla mig lite i skuggan, åtminstone delar av dagen. Har fortfarande SPF 30 på hela kroppen och SPF 50 i ansiktet, men solen är vansinnigt stark här och det börjar kännas att huden har fått sin dos..

Har snorklat ett par gånger de senaste dagarna. I förrgår såg vi hela fem sköldpaddor, från 40cm till över 1m (skalet) i storlek! Sköldpaddorna är höjdpunkten, tillsammans med clownfiskar, mantor, koraller och anemoner.

Sedan finns det lite väl mycket av den läskiga kategorin, t ex stingrockor och triggerfish. De förstnämnda kan vara dödliga (även om jag precis har Googlat på det och det tydligen "bara" var 17 stycken kända dödsfall förra året) och de andra kan orsaka ordentliga köttsår "som kräver läkarvård". Igår hade vi närkontakt med båda varianterna. Stingrockan på väg ut till revet där vi simmade precis över en sådan på grunt vatten. Triggerfish ser vi hela tiden, uppskattningsvis fem stycken på varje tur.

Så - att ligga i solstolen och läsa en bok är ganska bekvämt och tryggt.. :) Eller att jaga änder och träna retrievers! Längtar faktiskt hem nu och är väldigt nöjd med dessa underbara veckor i paradiset! Har dessutom en rolig nyhet att berätta på hundfronten så snart jag får klartecken :)

Här lite bilder från Komandoo och Kudado när vi hade hyrt en undervattenskamera och Mattias fotade. Tyvärr inga sköldpaddor med på bilderna, då de finns mestadels här på Kuredu, men väl vackra fiskar och koraller.



Mina favoriter: clownfiskar!

Titan Triggerfish - som vaktar sitt bo och angriper inkräktare!



Underbara clownfiskar i vackra anemoner!



Ingen vidare bildkvalitet: stingrocka i strandbrynet

2 kommentarer:

  1. Vilka fina bilder på fiskar och anemoner! Kul att kunna hyra en sån kamera. Ha en fortsatt mysig semester. :-)

    SvaraRadera
  2. Tack :) Ja, perfekt att de finns att hyra. Så himla lättillgängligt (alla bilderna är från när vi snorklade) och kul att kunna föreviga.

    SvaraRadera