måndag 2 december 2013

Brutal och blodig kamp


Hund under den blodiga kampen
bild: http://wspa.se

Har du slut på idéer inför årets julklappsrace? Har du svårt att hitta det där riktigt perfekta? En materiell gåva mellan oss människor som inte har något bättre för oss än att byta pengar med varandra genom ofta meningslösa prylar? 

Läs nedan beskrivning över vad som försiggår på vår jord och sätt in pengar till WSPA istället. En uppskattad gåva som gör skillnad. Har du fortfarande pengar över och vill ge mer? Gå in på http://wwf.se och lämna ett ytterligare bidrag. 


"Fyra aggressiva hundar angriper en fastspänd, skräckslagen björn. Björnen har varken har tänder eller klor och får försvara sig så gott det går med sin kroppstyngd. Scenen är välkänd för de många åskådarna som har köpt biljetter till den blodiga kampen.

Hundarna är tränade till att vara extremt aggressiva. Brutaliteten är en prestigesak för ägarna, som inte bara arrangerar, men även får inkomsterna från björnhetsarrangemangen.

Även om kamperna är olagliga så dyker det upp en massa åskådare till begivenheten. De förväntar sig en blodig kamp för björnarna har redan som ungar fått tänder och klor borttagna – ofta utan bedövning – och har nu bara sin vikt att försvara sig med.

Björnen är ett maktlöst offer redan från början. Den kan varken bitas eller slåss under de tre ronderna som kampen varar. Hundarnas angrepp tar hårt på björnen och gör den svagare. När björnen till slut ger upp att stå emot kan hundarna gå efter björnens hals och med den mellan tänderna är segern nära. De ska därnäst bara släpa iväg offret till ett speciellt ställe på arenan för att segraren - hundägaren - ska kunna utropas.

Såren i munnen, på nosen och halsen hinner inte läka mellan varven. Men kamperna får inte gå så långt att björnarna dör, eftersom de är så inkomstbringande. Den plågade björnen lever vidare i fångenskap hos sin ägare.

Hjälp oss att stoppa björnhetsen

Vi har redan stoppat många kamper tillsammans med de pakistanska myndigheterna och vår samarbetsorganisation BRC (Biodiversity Research Center). Men slagsmålen äger fortfarande rum.
Stöd vårt arbete och hjälp oss nå målet – ett totalt stopp för de brutala och blodiga kamperna."

Stöd med ett valfritt belopp KLICKA HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar