lördag 24 mars 2012

Markeringar och mys på Munsö

Igår kväll, fredag, åkte vi ut till Munsö. Lika skönt och trevligt som vanligt - och en väldigt god middag därtill - blev en perfekt avslutning på en intensiv vecka. Avslutade middagen med en gemensam promenad och tog en sväng förbi grannarna, som följde med hem på kaffe.

Mysig långfrukost innan vi begav oss ut med apportkastaren i högsta hugg. Här skulle tränas markeringar! Vi har ju inte möjlighet att skjuta varsomhelst i tätort, utan får ta tillfällena i akt. Började med några enkla markeringar på midsommarängen. Fortsatte med dubbelmarkeringar på djupet. Det märktes att det var ett tag sedan vi körde just momentet att gå över tidigare lega. Oban markerar väl, går ut rätt, men blir osäker när näsan ställer till det på vägen när han går över första nedslagsplatsen. Det här får vi köra oftare!! Fortsatte till ny mark där han fick en dubbelmarkering på en vall över ett större dike.

Avslutade med lek och bus med Arrac och Tassa innan vi fortsatte hem genom skogen. Där passade jag på att köra lite korta linjetag genom att droppa en kaninboll och skicka. Lite väl ofokuserad på stoppsignalen, men det kan bero på att promenaden som sådan inte var direkt disciplinerad.. Skickade och lade på närsök istället och då flöt det bättre.

Väl hemma i stan åkte Mattias i väg för genomgång med besättningen inför vårens och sommarens seglingstävlingar. Jag planterade penséer och plockade fram utemöblerna, innan jag åkte till mamma där jag beskar ett äppleträd. Stor risk för att det inte blir några äpplen alls denna sommar.. Nu ett glas vin i soffan. Till middag blir det skrei (torskrygg) och ugnsbakad aubergine, squash och cocktailtomater med timjan och fetaost. Eller utan fetaost. Vet inte alls om det fungerar ihop, men jag handlade sådant jag var sugen på för stunden.

Bilder från förmiddagen:

Oban efter ett antal bad..
Arrac. Ingen apportör, men fokuserad på skytten ändå.
Tassa. Även hon på alerten vid skott och kast.
Tokig terrier (motsvarighet till labbefnatt)..
Labbefnatt med tokig terrier i bakändan..
Arrac fäller byten som ett lejon tar en gnu: sätter sig i hasen!
Inte så noga med val av vattendrag. Bara det är vatten. Han är ju en labbe..!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar