söndag 18 mars 2012

Teckenträning

Mysig morgonpromenad längs med vattnet. Vi mötte åtta hundar totalt. Med bollen som distraktion gick det fint och jag hade honom lös hela promenaden trots ett antal möten. Hem för frukost och sedan lite röj i klädkammaren under trappen där vi har ytterkläder etc. Det började se ut som tidigare i vintras när jag lade upp en före- och efterbild... Sedan dags för lite träning!

Desperat fråga till Yvonne igår kväll, med rådet att köra mängdträning för att få tecken att sitta även på avstånd, så inför dagens träningspass petade jag ned några minidummies och tennisbollar i fickorna. Inte så sugen på att gå till inflygningen idag igen och med massa söndagsflanerare överallt fick det bli byggarbetsplatsen. Inte så jaktlika förhållanden kanske, men verkligen varierad terräng och olika hinder.

Lyhörd och träningssugen!
Började med att köra höger och vänster. Satte Oban i mitten (se bilden nedan) och gick sedan fram för ett synligt kast till vänster (vid grushögen) och till höger (vid betongbalkarna). Backade sedan 50 m och skickade höger respektive vänster. Gjorde detta fyra gånger och det satt prickfritt. Gick sedan upp i ekdungen ovanför och lade ut minidummies dolt en bit in i området. Vände tillbaka och skickade på ca 60 m avstånd. Lite olyckligt att jag inte såg honom när han försvann över slänten, men dummyn kom in.
Vänster- och högerträning. Oban i mitten (liten svart prick)
Fortsatte in i skogdungen och lade ut ytterligare ett område dolt. Skickade från cirka 30 meter (vilket var max om jag fortfarande skulle kunna se honom iom kuperad terräng) och det gick bra. Lade ut ett område synligt, men grävde ned tennisbollarna. Gick vidare och rastade samt körde markeringar med 1:an som övning. Tog en sväng till och valde sedan en lämplig plats att skicka från på ca 50 m där han skulle tryckas över två schaktade diken. Nu, cirka en kvart senare, hade Oban helt glömt området kändes det som. Efter två svajiga linjer där jag tog hem och skickade om gick han ut fint och hämtade hem två gånger.
Linjetag över dike. Oban på väg in, lite höger om mitten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar