måndag 12 september 2011

1:an

Mattias har mycket på jobbet och blir sen hem ikväll, så jag hämtade Oban på dagis och tog en promenad med rastning på vägen hem.

Bytte om och packade ned några dummybollar samt godis, sedan gick vi till Lönnebergaparken för att träna. Parken är så långt från naturlig terräng det går att komma med kuperade ytor av konstgjorda kullar, terrängbyten med små murar/grästerasser, olika buskplantage i holmar - samt löpbanor. Men, bra ytor nära hemmet och bra höjd på gräset: inte golfgreen och inte högt, utan lite lagom. Tror dock de har gjort en miss med dräneringen för på de plana ytorna blir vattnet liggande efter regn som idag.. Men det stör ju inte oss, värre för barnfamiljer säkert :)

Vi körde 1:an som Fredrik tipsade om på förra veckans träning. Det gick jättebra och var ett utmärkt sätt att träna följsamhet runt benen. Oban var snabbt med på banan och undrade nog vad han hade gjort för att förtjäna så många markeringar.

La ut ett synligt linjetag och gick ca 100 meter bort. Kastade en störningsmarkering och skickade på linjetaget. Full fart ut och full fart in. Lät honom hämta markeringen också.

Avslutade med att sätta honom framför mig och kasta en markering till höger. Gjorde ett högertecken sakta och tydligt och skickade väldigt uppmuntrande, vilket gick bra!

Inget tjafs idag, utan beröm och belöningar. Idag skulle vi bara ha kul! Allvar blir det säkert på träningen imorgon kväll :) Att vara glad och snäll verkar löna sig såtillvida att han har börjat äta igen och äter upp hela portionen. Eller så har fröknarna på dagis slutat löpa, vad vet jag.

Så här ser det ut i vårt närområde. Inte ideala förutsättningar för träning direkt..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar