måndag 26 september 2011

Träningshelg

Träning med sjörövare på lördagen. Vi mötte upp Maria och Lena på Tullinge Flygfält och vandrade in på marker där det är OK med skott.

Maria började med två dubbelmarkeringar med skott åt Lena och mig. Vi ville båda träna stadga. Jag var inte med på första markeringen, med resultatet att Oban knallade... Ett kraftigt AJAJAJ i kombination med att Maria stod i skogen och skrämdes fick honom att stanna upp. Nyttigt! Båda hundarna hade lite svårt första vändan. Det var utmanande marker med terrängbyten i myrkaraktär. På andra omgången skickade jag Oban, efter lite fotgående och väntan, på dummy 1 och 4 och dem tog han hem fint. Sedan bytte vi så att jag kastade åt Maria och Lena.

Fikade och fortsatte att varva enkla och dubbla markeringar med linjetag. Alla hundarna jobbade bättre och bättre mot slutet. Avslutade med fika och då var hundarna väldigt trötta och nöjda, se bilden. Tack snälla Maria och Lena för att vi fick vara med! Bra med dragning från andra hundar och skott - samt massor av bra tips, tack!


Åkte ut till Munsö på lördag eftermiddag där Oban (och jag) mös med Arrac och Tassa. Vi blev bortskämda i vanlig ordning. På söndagen var det dags för sista tillfället på viltspårkursen. Bengt-Åke hade lagt ut fullängdsspår (600m) fyra timmar tidigare. Oban började fantastiskt bra! Mer fokuserad och lite lugnare än tidigare. Ny lina i kevlar hade vi också :) Tyvärr villade han, och vi, bort oss mitt på spåret där det dessutom var dåligt snitslat. Hittade tillbaka och avslutade riktigt fint! Det här tycker han är roligt!

Får se om vi följer med Ove upp till Dalarna på älgjakten, det skulle vara roligt - och välbehövligt - att komma ut i skog och mark. Oavsett behöver vi träna spår med lite kontinuitet och förbereda oss inför ett anlagsprov. Får se om vi kan få med Cilla och Rasmus :o)

Idag, måndag, blev det promenad hem från dagis följt av en lek- och rasttur tillsammans med hela flocken. Det var simning på schemat på dagis idag, så Oban har fått motion så att det räcker ändå. Resten av veckan står lydnad, stadga och avlämningar på schemat.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar