tisdag 20 september 2011

Vardagsträning

Promenerade hem från dagis idag. Bytte om och gick ut för att köra ett kortare träningspass i närområdet.

Började med att promenera längs Bällstaån för att rasta. Det kommer nog bli riktigt fint när det är klart, men just nu är det ingen vidare vacker syn. Undrar om de kan få till cirkulation i ån, så att den blir mer just en å, än det dike den är idag med stillastående vatten..


Provade att gå upp i den ekskog som tidigare varit inhägnad (allt är en enda stor byggplats) och nu gick det lite smidigare att komma in än senast - när vi klättrade över nedfallna staketdelar... Fördelen med att det inte har gått att komma upp i skogen är att den är helt orörd och att inga andra rastar sina hundar där. Det lär bli ändring på det när parken öppnar upp och alla hushållen har flyttat in..

Lät Oban rusa av sig lite, sedan kallade jag in och körde markeringar med 1:an som övning. Det gick strålande! Fortsatte till den nedlagda tennisbanan och lät honom markera en boll som jag kastade in över staketet. Innan hade jag visat att det var ett staket så att han inte skulle kasta sig in i det. Lät honom sedan lösa problemet och leta sig fram till öppningen (som vi hade gått förbi tidigare). Efter lite uppmuntran gick det bra!

Körde sedan stopp/närsök (fortfarande utan stopp), vilket också gick bra. Nu vet han att det är OK (och meningen) att han ska gå på signalen. Avslutade med fotgående och stadga på tennisbanan, där jag kastade bollar framför/bredvid/bakom/över etc.

Har anmält oss till Tävlingslydnad med start 10/10. Vi får väl se hur det går. Kan bli nyttigt att träna med andra hundar än retrievers om inte annat. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar