söndag 4 september 2011

Viltspår

Idag började viltspårkursen som jag fick i present av Ove och Isabel. Det var bara ett ekipage utöver Arrac/Ove, Oban/jag, vilket var perfekt.

Vi började med att stega 75m för att se hur många steg vi gick och sedan la vi spåren. Började med 2x75m med en vinkel. Lite mycket att hålla reda på med avstånd, blod och släpspår, så jag glömde snitslarna förutom vid starten och vid vinkeln... :) Fikade sedan en dryg timme innan vi gick ut.

Oban var snabbt ned med nosen i backen och fattade galoppen direkt. Jag hade valt en rak, men lite väl snårig, väg - men han jobbade sig snabbt fram till rådjursskånken. Utan snitslar :)

När alla hundarna kört lade vi ett till spår på 3x75m med tre vinklar. Väntade ytterligare en timme och sedan ut. Den här gången visste han precis och gick direkt från start till mål och var väldigt nöjd med berömmet han fick vid klöven.

Nästa vecka ska vi lugna ned tempot lite, öka avståndet och göra bloduppehåll.

Åkte med ut till Munsö för att hämta vårt nya vardagsrumsbord och mötte Tassa. Nu förstod Oban att hon faktiskt är en hund (till skillnad mot förra helgen när hon kom) och de lekte till och med.


Arrac och Tassa, den senare ca 14 veckor



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar