söndag 31 augusti 2014

Äntligen andjakt!

Så var det då i fredags, äntligen, dags för andjaktspremiär för vår del den här säsongen.

Markägaren hade bjudit in väninnorna till tjejjakt och dagen till ära var Gods & Gårdar där för att göra ett reportage. Det ska bli roligt att se om det blir någon artikel och om de lyfter fram hundarna och apporteringen.

För vår del blev det en perfekt start på säsongen! Tre såtar, lagom med vilt, lugnt och trevligt.

Oban visste precis vad det handlade om, men skötte sig exemplariskt. Lugn och fin vid sidan. Nu blev det inga extrema situationer med konkurrens av andra hundar på linje eller någon omfattande drive, vilket också var bra - att få inleda lugnt och stilla.

På första såten räckte det att jobba efter avslutat skytte och Oban tog in två vilt. På den andra såten blev vi placerade på en ö. Här skickade jag Oban på en skammad, som dök, vilket gav en bra erfarenhet och skapade tillfälle till samarbete för att anvisas där den kom upp och ta in den. Efter skyttet skickade jag på vad jag trodde var en fågel, men det var ett näckrosblad (fågeln själv hade drivit), så det blev lite styrning, vilket också fungerade bra. Därefter blev det ett riktat närsök i kanten av sjön och där kom ytterligare vilt in, varav en skammad.

På sista såten stod vi flera apportörer samlade på en höjd ovanför ett vassbälte framför sjön där skyttarna stod utplacerade på flottar. Här blev det en lång vattendirigering fram till en fågel och Oban tog ut-signalerna fint på vattnet.

Inga enorma volymer vilt således, utan verkligen en perfekt start!


Sammantaget en väldigt trevlig dag med bra sammanhållning och samarbete mellan apportörerna, fantastisk service och gästvänlighet av markägarna och bra genomförd jakt av jägarna.


Tack till alla inblandade för en härlig dag!

Den närmaste jakten har tyvärr blivit flyttad, men jag hoppas på och ser fram emot nästa tillfälle om en vecka.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar