onsdag 6 augusti 2014

Back in Town

Tillbaka i Sverige - och med WiFi - efter en vecka på Åland. Välbehövlig och underbar (ja, vilket väder!!) semester för mig - och träningsläger för hundarna. Ja, i plural. Vi hade med oss Zara's Braith som fick åka på sommarkollo med sin BFF Oban :)

Här några bilder (som vanligt kass kvalitet) och beskrivning över vad vi har haft för oss.


 
Bortsett från några åskskurar och en del hundträning spenderades merparten av veckan på bryggan. Alltid med sällskap och ibland i konkurrens om solstolen...! Hundarna växlade lek i vattnet med labbefnatt på gräsmattan runt flaggstången. Själv läste jag fem böcker och jobbade på solbrännan :)


Temat för veckan var primärt vatten. Även det välbehövligt då vattenträningarna hittills i år kan räknas på två fingrar. Bra dessutom med så varmt vatten, vi hade 24-25 grader i viken hela veckan! Här skick mot ö till vänster respektive udden till höger. Vi har en vik med två uddar som går ut på vardera sida. Väldigt smidigt att själv kunna lägga ut dummies med båten och lämna hundarna på bryggarna för att sedan skicka dem dolt. Ovan område gick dessutom att utveckla. Först skick mot udden till höger, följt av skick rakt mot ön (som på bilden). Därefter skick till udden igen, stoppsignal följt av ett ut mot ön. Nyttigt att gå över vatten, upp på land, lämna ett tidigare område och sedan gå ut på vatten igen mot ett "nytt" område - även om han varit där förut!
 

 
Här ett annat område från udden på den vänstra sidan av vår vik.
Perfekt för en linje till skäret längst ut i bild! Dvs att gå över land i en strandkant på linje ca 40-50 meter, undvika att falla in i vassen, för att gå ut över vatten ytterligare ca 30 meter vidare mot en ö.

 
Här är nämnda ö (bilden ovan) på lite närmare avstånd varifrån Braith fick gå.
Han gjorde ett riktigt bra vattenarbete och semidolda linjer i den mening att området var dolt för honom, men att han fick hjälp antingen av en markering mot området eller av att Oban fick gå först.

 


Veckan bestod, trots en del träning, faktiskt mestadels av lek och bus. Oban vet precis var morfar förvarar 5-kampsutrustningen i form av bollar och frisbees och hämtar dem gärna själv när det är dags att röja! Och när kusinerna anlände var det bara hopp och lek för hela slanten... :) Den fula fisken på baksidan av bastun? Mja, om ni frågar mig finns det en hel del som platsar i en container på Åland...


Vi avnjöt årets första (men inte sista hoppas jag) kräftor. Hemkokta är oslagbara!

 
På väg hem på färjan var herrarna - och numera BFF - så här trötta. Förutom vatten har vi kört en hel del sök under veckan och utnyttjat våra uddar. Perfekta för ändamålet då det går att lägga både i vatten, på berg, i vass, strandängar, skog och fält. Där har de fått slita de fina labradårarna! Bästa killarna! Oban och jag har, bortsett från två sök med kallvilt och sök på B-prov eller jakter aldrig tränat sök och definitivt inte på dummies så efter ett uppvaknande förra måndagen insåg jag att det var dags att skapa förståelse för att sök även kan omfatta just dummies...
 
 
Tack för lånet Zara - det har varit ett nöje att tillbringa en vecka med Braith!

4 kommentarer:

  1. Wow, perfekta tränings möjligheter där ute! Nästa gång följer inte bara hunden med, då följer matten med också :)

    Tack själv för att du haft hand om Braithman!

    SvaraRadera
  2. Låter härligt!!
    /Ullis o Snus

    SvaraRadera
  3. Ja tack, det har varit superskönt! Hoppas allt är bra med er!

    SvaraRadera