måndag 11 augusti 2014

Markeringar

Idag stod markeringar på schemat. Linnea och Scott mötte upp i Ursvik för att nyttja de ytor med varierande terräng och den breda bäck som finns där.

 
Vi började med långa kast. Tydligen så långt att Linnea inte ens syns på bilden... :) Hon stod till vänster om den solitära tallen där den ljusgröna ängen slutar. Härifrån fick Oban ett kast ut på platten och ett mot bäckkanten. Syftet var framförallt att tänja på avstånden och det grejade båda hundarna bra! Lite läskigt när det kom en "kamphund" farandes efter Scott, men det ordnade sig.

 
Här nyttjade vi kurvor och krokar på bäcken. Bilden är bedrövlig och vad ni inte alls ser är att hunden, för att gå mot kastet (som gick från björkdungen i mitten till höger in mot mitten av bilden) skulle gå rakt ut, nedför bäckravinen, över vatten, upp på en platå med tistlar, ned i bäckravinen igen över nytt vatten och nu genom en vägg av kaveldun, upp på en ny platå med tistlar. Jädrigt bra markerat och snyggt av hundarna att passera dessa utmanande terrängbyten med både tuff vegetation och flera vatten, även om de fick ligga i en del i tistlarna för att få träff.

 
Ytterligare en bild som inte säger någonting :) Men kast gick i partiet mellan de brofästen som syns. Här var syftet att få ut hundarna i tuff terräng - ja, tistlar igen - passera bäckravinen och vattnet och upp på andra sidan. Dummien landade således på platten så väl framme i området var det lätt att hitta, det var vägen dit som var övningen. Inga tveksamheter för någon av hundarna, båda gick rakt ut och över på andra sidan. Härligt!


Vi avslutade med skick mot målområde där vi droppat kanindummies på vägen ut för att få till en låååång linje mot känt område.


En fantastisk ljummen kväll med duktiga hundar i trevligt sällskap således! Jag måste medge att jag är väldigt nöjd med Oban som inte har fått en enda markering sedan Norge. Bra markeringsförmåga och intensivt jagande väl ute i områdena gav utdelning trots bitvis brösthögt med tistlar. Bästa hunden!

Nu blir receptet lite finlir som inkallning och stopp med bollbelöning. Och lite fotgående kanske.. I övrigt enbart rastning för att vi båda ska tagga till lite..!

1 kommentar: