söndag 31 augusti 2014

Kondition och kontroll

Vi tog oss ut till slut Oban och jag. Riktigt varmt och skönt väder, helt plötsligt var det 19 grader och sol, så att tillbringa förmiddagen inomhus var kanske inte så dumt.

Bestämde mig för att kombinera intervaller med lite avstämning och fick på så sätt in både kondition och lite kontroll.

Gick runt en stor äng och droppade synligt på fyra områden:




På bilden ovan finns tre av områdena, alla i höjd med den gula kanten i skogsbrynet. Det till höger är det som Oban är på väg hem från i linje med brofästet bakom, det i mitten vid den vita pricken och det längst till vänster i det mörka där det gula gräset slutar. Ganska tight på detta avstånd således, men det var inga bekymmer.

Varvade raka skick med att lägga in störning, t ex stopp följt av ut samt inkallning och anvisning hemåt där jag kastat ut dolt, för att stämma av signalerna.

 
Här Oban på väg hem från det fjärde området, som inte fick plats på bilden ovan, men som låg längst till höger längs med bäcken.
 
 
Avslutningsvis en riktigt lång linje på ny mark. Området låg längst bort i skogsbrynet, över två diken och med terrängbyte från klippt till ruff och upp på banvall (nedlagd järnväg). Här droppade jag två bollar synligt och droppade därtill en dolt i det bortre diket. Fick därmed till ytterligare avstämning av signaler, vilka satt fint! Duktiga hund!
 
Konditionsträning blev det också med den intervallträning som uppstår vid skick på linje mot färdiga områden.
 
Nu söndagkväll - i soffan faktiskt med chips och dip! Minsann! :P


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar