måndag 21 november 2011

Kolstugan

Idag var det Kelly- och Alliträff på Kolstugan. Rhea och Doris samt Peg, Teeny och Oban var med.

Vi började med en övning där vardera hund fick en dubbelmarkering följt av ett linjetag, med skottapport mot målområdet, när de tog upp markering nummer två. Fortsatte med dubbelmarkeringar. Därefter jobbade vi på linje och varvade markering med linjetag. Markeringen gick först, därefter skickades en hund, framför linjen, på linjetaget. Efter det hämtade en annan hund in markeringen. Vi avslutade med enkla markeringar där vi skickade genom linjen: den hund som gick stod ett par meter bakom linjen med två hundar på vardera sida i linjen som de skulle passera.

Jag är jättenöjd med Oban idag. Yvonne hjälpte till lite med skärpning på stadgan redan vid första skottapporten och därefter höll han sig lugn vid sidan. Löste uppgifterna bra, även om han hade lite otur och kom fel i vind på den ena markeringen.

Börjar han bli lite tjock? Eller är han mest grov?

Sist av allt gjorde vi en rolig inkallnings- och stadgeövning. Vi satte hundarna på rad och kallade hela tiden in hunden längst bak, de andra skulle sitta kvar, när hunden på väg in passerade dem precis bredvid. Allra sist satte vi dem i en "hög" och gick själva runt dem i en ring. Försvårade ytterligare genom att kasta dummies till varandra, över hundarna. De tyckte nog att vi var knäppa/tråkiga, men det var nyttigt.


Suddig bild på långt avstånd: Inkallnings- och stadgeövning


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar