söndag 26 april 2015

Härlig helg!

Helt slut i fredags, av skäl som jag kommer få anledning att komma tillbaka till..

Därav extra skönt att så här en söndagkväll se tillbaka på helgen med glädje.

Vi inledde lördagen med att vakna utvilade 07:20. Pysslade lite hemma, packade väskor och åkte upp till Lovisedal för att beskåda Stockholmsprovet, där många bekanta ansikten startade. Bland annat Obans dotter Meya som gjorde en lovande debut, om än något laddad, på bekostnad av fotgående och avlämningar, fast med väldigt bra markeringsförmåga och effektivt sök. Av protokollet gick att läsa att de retrieveregenskaper som eftersträvas finns på plats, så det är bara att rama in lite (säger jag som vet hur det är med en krutdurk vid sidan och inte lärt mig än... :-) )

Även Linnea och Sookie startade och där tog Linnea det väldigt kloka och modiga beslutet att bryta för att inte ge utlopp för fler konstigheter. Smart att tänka långsiktigt och se förbi stunden och provtillfället. Sookie har redan visat sin förmåga, nu ska han bara poleras och putsas på till nästa start. Nu vet vi vad vi ska träna på och rigga för situationer.

Så himla roligt att vara ute en dag, se hundar i arbete och umgås med alla härliga människor.
Grattis till Maggan som slammade hem 1:a pris i NKL och i ÖKL - där med HP!

Innan prisutdelning fick vi hänga lite i solen med Zara, Jenny och fler fina människor i den här retrieversvängen innan jag rullade vidare till Norrtälje. Där inleddes en gourmetweekend.

Gårdagens middag blev sparris med hollandais och forellrom följt av grillat i form av souvlaki med grekisk sallad, tzatsiki och ungsrostade grönsaker.

Idag tog vi en härlig morgonpromenad - och Oban fick springa lös på Borgmästarholmen! - följt av frukost med färskpressad juice, färska bär, goda pålägg och espresso. Sedan spenderade vi några timmar i trädgården, flyttade rosor, grävde upp nytt land för smultronschersmin (min favorit!!) och ny plantering vid garaget innan vi intog en trerätterslunch. Antipasti, lax på saltbädd och marängswiss.

Ja ni hör, vilken bra helg det blev.

Här Obans fina dotter Meya, i kullen från Zetastar:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar