lördag 4 februari 2012

Ett steg fram, två steg tillbaka..

Teckenträning på schemat idag. Började med att skicka på ett linjetag upp i en skogsbacke där jag lagt ut dolda dummies på var sida av stigen. Blåste stopp och körde höger sedan vänster. Det satt fint.

Fortsatte ut på plan mark och preppade med dolda dummies innan jag kastade en markering bortanför. Skickade ut, blåste stopp och fick hem den dolda, sedan fick han ta markeringen som belöning. Gjorde samma sak igen, men tryckte ut förbi den andra dolda för att ta hem markeringen först och sedan skickas igen på ett linjetag. Även det fungerade fint.

Därefter gick det utför.. Tänkte köra klockan dolt, men det gick med nöd och näppe. Fortsatte med att lägga ut dolt vid sidan av en plogad fåra; vända om, skicka, stoppa och sedan ge tecken höger/vänster. Även här med tvekan och/eller fel, så jag fick backa och köra synligt med boll.

Inte tillstymmelse till att tecken och höger/vänster/ut sitter, som det kändes efter träningen i onsdags. Vet inte om det var allmänt bakslag, miljöbytet, störningar (massa skidåkare på området) okoncentration efter gårdagens upplevelse eller en kombination. Nu får vi köra synligt 1 000 000 000 gånger till innan jag försöker dolt igen känns det som.

Men, det var i alla fall underbart väder och härligt att vara ute.. Och han är rätt snygg, vår skithund....!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar