söndag 26 februari 2012

Långa linjetag

Träning på schemat idag. Bland mycket annat för övrigt. Har hunnit med att jobba i kapp efter fredagens möhippa, betala räkningar, hälsa på mamma, förbereda avresa, hämta kött och köra några maskiner tvätt. Vem var det som sa något om att vila på söndagar..?

Mötte upp Fia och Bolt vid hästhagarna i Hansta. Vi har inte setts på länge så det var kul att träffas! Bestämde oss för att köra långa linjetag och började med att sätta hundarna för att lägga ut ett målområde "semi-blind". Fortsatte ca 150 meter, satte hundarna och fortsatte ytterligare 100-150 meter ut där vi gjorde ett andra område. Sedan varvade vi linjetag mot dessa områden med störnings- respektive minnesmarkeringar. Hund 1 fick en markering, Hund 2 skickades på linjetag, sedan fick Hund 1 gå på markeringen.

Område 1 vid eken klockan 12.
Nyttigt att träna med andra! Dessa hanar har en tendens att vilja konkurrera lite, vilket är bra att öva på för stadgan. Överlag väldigt nöjd med Obans jobb, bortsett från att han ganska så säkert försökte få med sig två tennisbollar på det längsta skicket.. Dags att nöta "hög-med-dummies-hämta-bara-en-annars-får-du-göra-om". Ska nog även köra en del allmänlydnad, då det märks att självständigheten i kombination med långa avstånd gör att disciplinen kring stopp inte är 100%-ig. Det ska ju inte behövas stoppsignal, följt av "stanna" och ett "hrrruppp!!!" för att få kontakt. Nu var det inte så varje gång, men det märks när han redan har något i näsan och gärna vill lösa uppgiften själv, då tycker han att jag är ganska överflödig, för att inte säga onödig.. Ytterligare fråga till Helena! Men som sagt, på det stora hela väldigt nöjd!

Fia har skickat Bolt på linjetag mot område 2.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar