måndag 23 juni 2014

Vi hade inte ens tur med vädret!!

Tur att det var väldigt trevligt sällskap på kvällens träning, för annars vete tusan.

Zara, Annika och jag trotsade vädret (ja, det är 10 grader, storm och störtskurar idag igen) för att träna lite.

Vi hade en vision om kompassen, korset och markeringar en ljummen sommarkväll. Doft av mandelblom. Shorts. Aloe Vera-dricka. Och duktiga hundar på trimmad WT-träning.

Istället blev det nämnda 10 grader, storm och störtskurar.

Vi lade ned tanken på kompassen och korset för att hålla hundarna i rörelse och undvika stillastående. Ja, och så var det för att de bitvis var rätt dåliga på att markera, så vi behövde tydligen träna på det.. Eller egentligen inte markera, men att ligga kvar i området och nöta utan att få omedelbar utdelning av vittring.

Sägas ska att samtliga hundar gjorde sina spikar, men däremellan uppstod en del situationer. Jag själv blev rätt besviken på Oban som lade sig till med riktiga unghundsfasoner. Han gick ut på en rak linje som för spik, men när han inte fick någon vittring valde han inte det metodiska noggranna alternativet i att ligga kvar i området och nöta, utan blev yvig och storsprungen. Funderar på om det är dags för en omgång med "kasta stort - leta smått" och ta hem och kasta om när jag inte är nöjd med radien. 

Förvisso försvårande omständigheter med hård vind och hällregn. Men ändå..!

Hundarna hade kul åtminstone - fart och fläng i blött gräs! Och mattarna hade trevligt! Fast det var rätt skönt att komma hem och ta på sig torra kläder. Råkade bli lite godis i soffan ikväll igen...

Bild från hösten 2010. Men så här mysig och trött är en regnmjuk Oban just nu:



Tillägg 21:49: att jag låter lite besviken och bitter kan ha ett samband med att mina fötter fortfarande inte har tinat. Ska dessutom vara rättvis och säga att Braith gjorde ett bra jobb. Samma svåra terräng som de stora hundarna, men ett idogt jagande som gav fin utdelning. Och ja, de andra gjorde också ett hyfsat jobb. Ibland åtminstone. Eller vad säger ni tjejer..? :P

3 kommentarer:

  1. Åhhh gulle ! vilken söt bild!! ja vad ska man säga....Skit väder och skit hundar :o)..
    Men ack så trevliga mattar! ja riktigt nice att komma hem till värmen. Vi vägrar gå ut mer i dag !

    //Annika

    SvaraRadera
  2. Haha du är väl för rolig, positiv och glad ;)

    SvaraRadera
  3. Tur att du finns Jenny!
    Kan bara hålla med Braith den yngste gjorde ett bra jobb i kväll trots regn och blåst! Heja Braith!

    SvaraRadera