söndag 30 oktober 2011

Härliga helg!

I fredags fick det räcka med promenad hem från jobbet med rastning på vägen. För att stimulera litegrann körde jag lite sakletning medan vi lagade mat. Numera lägger jag på ganska svåra ställen, t ex på övervåningen; i sovrummet; under överkastet etc.

Lördag förmiddag var det städdag i föreningen och Oban hade full uppsikt från balkongen. När vi var klara tog vi en långpromenad i Ursvik. Härligt väder! Mycket spring och fläng, men lite inkallning, stopp samt fjärrdirigering (stanna/sitt/ligg etc. på distans). Fortsatte till Ulriksdals Slottsträdgård för en god sopplunch. Mycket trevlig miljö med bra mat och fantastiska blommor och trädgårdstillbehör - där det är tillåtet med hund. Kan inte bli bättre! Köpte lite ljung för att komplettera på den nu höststädade balkongen samt även en dörrkrans i granris.

Till lördagsmiddag avnjöt vi ett långkok på innanlår från Knutsta Charolais. Gott! Sedan var grabbarna så här trötta och mysiga i soffan! Skönt med en hemmahelg med möjlighet att pyssla och njuta, det var länge sedan!

Mysstund med husse!

På söndagen flyttade jag fram den tänkta träningen ett par timmar, då jag tyvärr kände att den hosta jag dragit på ett par veckor har flyttat runt till bihålorna. Dumt!

Åkte ut till Munsö och satte upp stängselstolp med syfte att köra rutan. Vallade in tillsammans med Oban, ett (1) varv runt. Skickade sedan ut/in samt med ett stopp/höger. Fortsatte ytterligare en omgång med ut/in samt med stopp/vänster. Kan ju inte säga att vi kan detta än, med tanke på att det var tredje gången vi körde, men alla moment gick strålande och det fungerade perfekt!

Varvade med lite personspår för Arrac, då Oban fick sitta passiv. Fortsatte sedan med en övning för att köra stopp/närsök: Tog med Oban när jag lade ut två mini-dummies, ordentligt gömda under grästuvor på mitten av diagonalen i rutan. Bad sedan Isabel kasta en markering i ena hörnan, när vi stod placerade i andra hörnan. Skickade på markeringen, blåste stopp och lade på närsök. Gjorde så två gånger (hade lagt ut två dummies) och den tredje gången fick han ta störningsmarkeringen som en belöning. Även här, kan inte säga att vi kan det här - körde hos Helena i tisdags och någon gång tidigare - men det fungerade utmärkt! Duktig hund!!

Märkligt med hästar i äppelhagen - det brukar ju vara rus- och busplatsen Nr 1..
 Avslutade söndagkvällen med att köra några lydnadsmoment. Oban är helt tokig i den leksak jag köpte för att träna snabbt läggande. Vilket är perfekt, för det är hela syftet! :)








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar