söndag 23 oktober 2011

Trevlig helg!

Blev inbjudna till träning hos Kurt och Marie i lördags och rullade nedåt vid 8.30-tiden.
Som vanligt hade familjen Idulv förberett med genomtänkta övningar! Vi började med fotgående på kö där hunden längst fram fick en markering, att skicka på först när hundarna bakom gått slalom genom kön och passerat.

Kurt, Chip, Allan och Oban

Johan och Kurt

Fortsatte att arbeta tre på linje där en hund fick en markering och en annan skickades på linjetag mot två olika områden. Därefter delade vi in oss i två grupper med två vardera. Den ena hunden fick en dubbelmarkering och den andra hunden skickades på linjetag på en linje mellan markeringarna. Efter varje omgång ökades avståndet. Sedan byttes grupp och därefter uppgift så att samtliga hundar fick både markeringar och linjetag. Jättebra övning som går att variera en hel del. Vartefter avståndet ökades märktes det att dragningen till markeringarna blev större.

Sedan bjöds det på grillad korv, vartefter vi fortsatte med en avslutande övning. Dubbelmarkering och linjetag, där hunden ställdes upp mot respektive markering och sedan fick någon vid sidan bestämma vilken det skulle skickas på (för att välja den med minst dragning). Också väldigt bra övning för våra hetbrallor :)

Tack snälla för en trevlig dag med bra övningar och många tips i härligt sällskap! Fortsatte ut till Munsö för en väldigt mysig kväll med familjen Långström. Tack även till er!



Vaknade till en härlig höstmorgon och tog en ganska lång tur redan före frukost. Sedan var det dags att göra läxan vi fick hos Anki senast. Dvs "rutan". Hade med mig både Mattias och Isabel (samt Tassa och bitvis Arrac) som funktionärer, fotografer - och störningar :). Valde sommarhagen för där var det lite högre gräs än i de andra hagarna.

Började med att be Mattias lägga ut en mini-dummy och sedan kasta en markering med en vanlig dummy i snöre, som drogs bort. Syftet var att öva "kasta stort - leta smått". Körde två gånger, och det gick bra, men sedan skrattade vi så mycket för det var rätt uppenbart att dummyn drogs bort.. Lite för kort gräs även här.

Fortsatte med att kasta en dummy in i skogsbrynet (lät Oban se på). Gick i väg och satte honom en bit i från. Fortsatte själv ytterligare en bit. Kallade sedan in några meter, blåste stopp och skickade med "ut". Gjorde så tre gånger och den sista gången kastade Mattias en störningsmarkering. Det gick bra, men markeringen drog en del så det behövdes en korrigering.

Avslutade med "rutan". Gick varvet runt och vallade in linjerna. Körde rakt ut två gånger, till de närmsta hörnen och avslutade med att skicka ut, blåsa stopp vid närmsta stolpen och sedan skicka höger. Gick suveränt! Fortsatte ett varv till och bytte utgångspunkt. Här var tydligen inte sista hörnet (det jag skickade från första varvet) tillräckligt invallat/memorerat så det blev två flöjtningar åt sidan innan jag fick ut honom rakt. Lade ut en gång till och skickade för att sedan skicka igen, blåsa stopp och skicka vänster. Klockrent! Fin-Oban!! Det här har vi ju bara kört två gånger, så det var helt över förväntan. Ska försöka träna just på rutan nästa helg igen så att vi har lite mer rutin inför nästa träff hos Searover. 

Linjetag i "rutan"

På väg ut mot stolpen, innan stoppsignalen

Vänstertecken efter stoppet ovan. Tungan rätt (bredvid) mun..

Efter avslutande dopp fick det bli täcke på!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar