söndag 9 oktober 2011

"Valpträff" hos Searover

Idag var det träff hos Anki på Kolstugan. Det var tre hundar från Kellys kull (en vecka äldre) samt Peg och Oban från Allis kull.

Genomgående bra övningar och uppslag! Vi började med markeringar i halvhögt gräs. "Kasta stort - leta smått", där Anki ville få hundarna att stanna i området och vara mer nogranna. Fortsatte med att sätta dem strax framför samma område och låta dem se på när vi la ut en dummy. Lämnade hunden, gick en bit därifrån och körde stopp och ut följt av inkallning, stopp och ut. På slutet med störningsmarkering framför dem, innan vi skickade ut dem bakåt. Fortsatte med samma område, men nu kallades hunden in och skickades ut med ett linjetag. Nyttigt att varva dessa båda, för att inte få hunden att tro att den vet vad som ska hända.

Sedan kastade vi en markering in i en "hage" med ett staket. Målet var att få dem att gå rakt ut/över och in/över - istället för att ta lätta vägen runt (eller under). Bortsett från Peg, behövde alla hundarna lite övertalning och exempel innan det släppte och fungerade. Så även för oss :)

Avslutade med "rutan". En kvadrat med fyra stolpar, som kan varieras i det oändliga med linjetag och dirigeringar. Jag och Oban körde först från hörn till hörn runt kvadraten. Som sista moment skickade jag ut honom till närmsta stolpe, blåste stopp och gjorde högertecken. Fick gå ut för att peka/påminna och göra om, men då satt det! Smart upplägg för att öva vidare! Vi har ju inte kört höger/vänster alls, så det här kändes som en bra övning.

Oban i oktober 2010. Lite mer gänglig än idag :)

Igår gick vi alla tre i Hansta. Varvade allmänt fläng i skogen med backträning och sakletning, totalt 1,5 timme. Imorgon, måndag, börjar kursen i tävlingslydnad. Det ska bli kul!

Gick igenom bilder från förra året och hittade en i vår "John Bauer-skog" på Åland.
Förra helgen när vi kom dit möttes vi av ett kalhygge. Sorgligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar