måndag 31 oktober 2011

Träning hos Searover - och simning!

Träning hos Searover med Alli- och Kellyvalpar idag. Valpar och valpar, de är 1,5 år nu :) Den här gången var det Peg och Tee (Teeny?) från vår kull samt Rhea och Doris från Kellys kull + Ash som 6 månaders sidekick.

Anki började med att placera oss längs med kanten på en vall och gick sedan ut i en dunge mitt emot och kastade, kvackade och lät några skott gå av. Därefter skulle vi skicka på linjetag mot området. Fortsatte med samma övning, men i kombination med en störningsmarkering.

Yvonne och Peg på rutan

Sedan gick vi bort en bit och körde rutan varvat med linjetag mot ovan nämnda område. Jag och Oban körde raka linjer till två hörn, sedan ut till ett hörn och ett stopp följt av höger. Det gick fint, med uns av tvekan innan han kom på vad vi höll på med :) Därefter tillbaka till tidigare utgångspunkt och där fick hundarna varsin markering. Träningspasset avslutade vi med att jobba två och två, där det gick en skottapport mot tidigare målområde, som hämtades in efter det att första hunden skickats på linjetag mot tidigare markeringsområde.

Maud och Rhea

Oban gick igång ordentligt redan från start idag. Inte alls samma lugn som hos Helena i tisdags. Då var vi förvisso bara tre som jobbade på linjen, mot sex idag (Ash var passiv). Det kanske är så att han behöver köras igenom flera dagar på raken, som var fallet förra veckan med träning lördag-tisdag. Nu var han tillräckligt på tå för att behöva ständig passning, men vi klarade oss från knallningar och tjyvningar. Uppgifterna klarade han bra! Vi har inte kört med denna typ av störningar (skott, markering, annan hund etc.) vid särskilt många tillfällen, så det är roligt att det fungerar. Extra nöjd med markeringen, då de inte hade någon referens på den slagna vallen, men han gick på en fin linje och med bra djupbedömning.


Sedan blev det 1,5 timmes vila i bilen innan det var dags för ett simpass på dagis. Måndagar är Obans simdag och de var snälla och tog emot oss på eftermiddagen, fastän Oban var ledig idag.

Bassängen på hundpoolenab.se är 8m x 4m. med 1,40m vattendjup. Bassängen är utrustad med jetstråle, som ger ett ökat vattenmotstånd genom strömmar i vattnet. Det gör att det går att anpassa träningen utefter hundens kondition och styrka och hur långt den har kommit i simträningen. Den första tiden har hunden flytväst, men den tas bort vartefter kondition och styrka byggs upp. Vattnet håller en temperatur mellan 23-26 grader. 

I dagisavgiften ingår 30 min simning per vecka. Obans simpass har ökats successivt sedan han började i augusti och nu är han uppe på ca 20 min. Så länge simmade han inte idag. Det märktes att den lertunga och bitvis vattentäckta vallen tagit ut sin rätt även på ork och ben.

Först en dusch. Välbehövligt efter lervällingen på träningen idag!

Flytväst på! Sofia och Oban har gjort det här förut!

Rampen rullades upp när Oban kommit ned i poolen.

Sedan simmades det på med en trofé i munnen. Oban tyckte det var lite konstigt att simma i från mig.
Jag tyckte det var lite annorlunda att se någon "träna" vår hund.
Det märktes att de (Sofia och Oban) var vana vid varandra och vid uppgiften,
vilket känns tryggt - men ovant :)

Efter ca 5 min började orken tryta..

När vi kom hem intog vi varsitt hörn av soffan.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar