måndag 7 oktober 2013

Passivitet?

Som framgick igår har vi haft en härlig helg.

Bra tillfälle att träna passivitet och nyttigt för "ensambarnet" Oban att matten skickar en annan hund - under jakt dessutom. Oban själv fick också möjlighet att arbeta lite på ett fåtal utvalda "gräsmatteapporter", vilket gav viss stimulans och utlopp för den ackumulerade energin.

Funderade på om det är risk för överslag efter två jakter i följd med passivitet, men tycker samtidigt att han var lugnare på söndagen än i fredags. På förmiddagen la han sig t o m ned och vilade. På eftermiddagen var han stadig vid sidan, fastän det föll fågel nära inpå oss och därtill - att jag skickade en annan hund med samma kommandon som vi använder.

Jaja, vi får utvärdera och se. En bra ursäkt om inte annat :)

Idag har vi rastat som vanligt, lös utan koppel, för första gången på två veckor. Använde samma platstossa (PawZ) som igår och höll oss till mjuka gräsmattor/klippta ängar. Körde igenom ett närsök i en slänt och "UT" på avstånd med terrängbyte. Imorgon är det återbesök hos veterinären. Hoppas på klartecken att sätta igång som vanligt. Om vi får ett OK blir det till att sätta en plan för vilka moment vi behöver ta tag i parallellt med att lägga in konditionsträning.


Här en suddig mobilbild från igår: halvbrollorna i väntan:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar