torsdag 2 januari 2014

Uppdatering

Lugnt på inläggsfronten med undantag av årskrönikan som jag laddade upp via mobilen, med resultat därefter.. Tack för era fina kommentarer!

Lugnt även på hundfronten senaste dagarna. I måndags körde vi igenom några ut-tecken på avstånd i vanlig samtalston. Något vi får träna på fler gånger, för de första gångerna ryckte det till i Oban - men han väntade på ett kommando med mer tryck och satt snällt kvar. Så klart när han blivit van med en gaphals till matte.. :) Det är ändå en ganska rolig övning som går att variera med avstånd, terrängbyten och störningar med t ex boll framför, markering vid sidan etc. så det kan vi nöta på i vinter. Överlag vore det snyggt att träna med mer eller mindre viskningar, för att kunna föra hunden riktigt tyst även under jakt. Kanske får kvalificera in under precision och handling som mål för 2014 :)

Nyår spenderades i Ockelbo och med en vargflock på 13-15 djur där sällskaps- och jakthundar attackerats i närheten blev det försiktiga promenader på nyårsafton och nyårsdagen. Idag var det jobb igen och blev en vanlig vardagstur. Varken mer eller mindre i mörkret och leran. Men snart är det helg :)

Apropå nyår lider jag med hundar som är skotträdda och far illa av raketer och smällare. På bilden ser ni Oban när vi stod i fönstret för att se på när killarna provsköt en "bomb" på eftermiddagen. Smällen kom, Oban tittade upp emot himlen och scannade av efter fåglar - helt oberörd av såväl skott som själva fyrverkeriet. Fina hunden! Och ja, han har en fårskinnstoffla i munnen. Det stod en hel korg med sådana i hallen, så det fanns alltid en toffel eller tre att bära runt på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar