onsdag 23 april 2014

WT-träning


Idag mötte vi upp Linnea och Scott på Södergarn för att trimma lite WT-upplägg. Hundarna fick vänta i bilarna medan vi lade ut 5 rutor. 

Bild ovan är ruta 1. Linjetag över äng upp i skogsslänt. Ser ni stenen i mitten av bilden? Svårigheter? Avståndet, men mest att vi skickade genom ett område fullt av pinnar (se den till vänster i bild) samt att vi lade dummies ovanpå en stor sten och i en trädklyka ca 1-1,5m upp från marken.

Bra jobbat av båda hundarna efter att vi rätat upp linjen! Extra roligt att de båda löste uppgiften med närsök på höjden.


Ruta 2 blev omvänt tidigare ruta. Här linjetag från backe i skogsslänt, ut över en äng och till skogsbrynet på andra sidan. Om ni tittar noggrant på bilden ser ni en ekstam som är lite bredare än de andra på andra sidan ängen. Där låg det varsin boll nedgrävd. 

Lite svajig linje ut, något drog till höger, så Obans straff blev att få vänta medan Scott jobbade istället. Slutligen rakare linje, bra styrt på plats och fint närsök av båda.


Ruta 3 var ett försök att utmana våra badankor rejält. Vad ni inte ser av bilden är att stranden fortsätter efter den lilla udde som ligger till höger i bild. Svårigheten var således att passera udden med strandgräs och ris för att fortsätta på nästa strandremsa rakt fram till ett område under granen.

Oban gjorde som han tydligen gör på Lidingö nuförtiden: tog en rak linje ut och försvann ur bild. Denna gång var han inte borta fullt lika länge som på WT:et senast. Jag blåste inkallning två gånger och helt plötsligt var han i området, fick närsökssignal och träff.


Ruta 4 bjöd på utmaning i att hoppa över (eller krypa under som Oban gjorde..) en ek, fortsätta över ängen in vid de två vita stammarna i brynet. 

Bra näsor hos båda pojkarna när de var i rätt område, jag trodde våra kast in i riset skulle bjuda på mer motstånd.


Dagens sista ruta var kanske den svåraste. Dels i att detta var den enda med störning genom en skottapport strax till vänster. Hundarna skulle sedan skickas fram till gattet mellan lövträdet i skogen till vänster och tallen i dungen till höger. Ta sikte på tallen och se fortsättning på nästa bild. 


Här är tallen på närmare avstånd, här som grenarna upp till höger. Ni ser hur smalt gattet är för till vänster syns även grenar på träden i ovan nämnda skog till vänster. I mitten av bilden tillika mitt på ängen står stolpar. Där var området. Hundarna skulle således springa ut över stora ängen, passera gattet utan att falla av på sidorna och fortsätta ut på nästa äng.

Oban fick stopp-höger-stopp-närsök, vilket jag var helnöjd med, medan Scott klarade uppgiften på stopp-närsök! Grymt!

Duktiga hundar! Belöningen blev att få hämta dagens enda skottapport!

Tack bästa Linnea och Scott för en suverän genomkörare! Nu håller vi oss enligt plan..! :) 




1 kommentar:

  1. Härligt pass!!! Duktiga killar ni har ♥

    //annika

    SvaraRadera