söndag 30 november 2014

Hård helg..

Inledde helgen med Sweden International Horse Show på Friends Arena.

Bra arena för ändamålet, där halva delen (övre bilden) utgjorde bana för helgens tävlingar, medan den andra halvan (nedre bilden) var avdelad för framridning och mässa, vilket gav publiken bra överblick.



Oban var installerad hos snälla familjen W (tack!!!) så efter showen hängde vi kvar och minglade med diverse entourage till deltagarna. Hästfolk är rätt bra på att festa..

Rätt segt på lördagen med andra ord, men lyckades pallra mig i väg för att byta till vinterdäck (i sista stund tydligen) och till VH för att ta mig ut och träna med Zara. Först efter en paus med pizza på soffan dock..

Vi körde kompassen med tre olika långa linjer och några störningar samt närsök. Cattis anslöt för en sväng med hundarna och turen slutade med att vi blev jagade av två älgar. Läskigt!

Rätt dåligt med sömn även på lördag natt, men efter en stärkande frukost med kaffe, smoothie, ägg och smörgås var det dags för veckans stora träningstillfälle.


Zara, Linnea, Malin, Åke, Gunilla och jag körde ett upplägg med tre funkisar och tre ekipage i två släpp. Uppläggen var baserade på de situationer vi sett under höstens A-prov och syftade till att skapa störningar för hundarna. Något som passade mig och Oban perfekt då det blev tillfälle att handla utan att se hunden och att styra till ett anvisat område undan för vittringsstörningar.

Väldigt bra träning där vi fick tillfälle att slipa på våra svagheter. Nu ska jag befästa grunder och reparera andra moment under veckan och kommande helg för att vara redo till nästa batalj när vi ska jobba vidare med dagens brister.

Vi avslutade dagen med sen lunch och nu blir det en stund på soffan för att sanera inboxen inför en ny vecka.

Hoppas att ni har haft en bra helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar