lördag 8 november 2014

Härliga helg!

Hemma efter ett dygn hos bästa ex-svärföräldrarna, där vi blev bortskämda vid ankomst igår kväll med bubbel, god mat och fina samtal i härligt sällskap.

Dagen inleddes med en frukost i brasans sken och värme, följt av en promenad där vi gick rakt in i en rådjursjakt. Oban passade, sin vana trogen på Munsö, på att bada. November? Det är ju ingen is än!!

Fortsatte till Zara för ett träningspass. Vi skulle köra två övningar, men gjorde nog lite fel... Eller så var det fel på våra pipor - och dummies..

Den första övningen gick bra ur ett styrningsperspektiv. Båda hundarna tog signalerna bra. Handlingen, för min del, kan väl det sägas en del om nu när jag sett det på film... Jag måste verkligen jobba på det där med timing, för varje sekund går det onödiga meter. Tydligen...

Den andra övningen var intressant när det kommer till Prinsessan Pejla ;) Kanske det är konkurrensen från nya familjemedlemmen Bean som gör att det är mycket egen vilja som visar sig på hunden helt plötsligt :) Eller så var det fel på pipor och dummies, som sagt.. :P

Sista övningen var väl egentligen katastrof träningsmässigt. Men nyttig ur ett handlingsperspektiv. Syftet var att hålla hunden i ett område på 15 x 15 meter på ett dolt skick på ca 120 meter. Nyttigt för mig, men kanske lite avträning i viss mening.

Sedan lättade vi upp det hela med att avsluta med lite markeringar och repetera gårdagens "klockan" för Bean, vilket var bra.



Ett litet morgondopp i november

Fina Filur på Norrbyberg

Oban i det 15 x 15-område som var ett närsök på 120 meter




2 kommentarer:

  1. Måste varit pipan! Det måste varit så. Aldrig varit med om maken!

    SvaraRadera
  2. Pipa - och dummies. Det var ju knappast fel på hundarna eller oss. Väl..? #ödmjuk #insiktsfull

    SvaraRadera