lördag 14 januari 2012

Helga och helgträning!

Idag kom Ulrika och Maria upp från Nyköping. Trevligt att träffa dem och fina Helga. Med två så snygga hundar kan det inte bli annat än snygga valpar! Förutom fantastiska linjer så klart ;o)

Searover All In Duff (Oban) och Huntrets Nefertiti (Helga)
Tränade med Anna-Carin och Monica. Nu var Ila mer eller mindre i höglöp och det märktes att Oban bitvis blev helt blockerad av doften, men på det stora hela skötte han sig utmärkt och fokuserade på arbetet när det var hans tur! Vi började med några enkla markeringar , fast i svår terräng, på promenaden genom skogen. Fortsatte med två synliga målområden i rad, där syftet var att de skulle ta första dummyn och sedan gå över denna lega ut mot dummyn längst ut. Alla tre hundarna skötte detta fint.

Kom ut till öppna marker och lade ut ett synligt målområde. Satte hundarna (en i taget) ca 50 meter från målområdet, på andra sidan en stig, och backade själva ytterligare ca 20 meter. Körde först ett enkelt "ut", vilket gick utmärkt. Fortsatte omgång två med störningsmarkering följt av "ut" mot målområdet. Här gjorde jag det nog lite väl svårt med snäv vinkel på störningsmarkeringen - och andra störningar som lösa hundar och människor i målområdet etc. Ajade när han inledde med att gå mot markeringen och sedan vågade han inte gå ut, så jag fick jobba lite innan vi löste upp det - med bra hjälp av de andra. Tack. Känslig kille idag.

Ila i förgrunden. Monica redo att skicka mot målområdet,
vid gruppen av tallar klockan 1.
Avslutade med att stå i en triangel och kasta markeringar. Först enkla och sedan dubbla. Roligt och nyttigt för hundarna, då det blir lite avstånd samt gäller att vara på alerten, då det inte går att förutsäga vems tur det blir. Tyckte att Oban lyckades riktigt bra med markeringarna genomgående idag, trots knepig mark; ibland utan referenser, ibland över kanten på en slänt, ibland helt osynlig och bara på ljud etc. Blev inte stor och yvig eller visade tendenser på att gå in i sök, utan låg fint och lovade - när han inte prickade direkt. Ska nog ändå köra en del markeringsträning framåt för att öka erfarenheten i olika terräng etc. 

Hade lovat husse att springa milen idag, men efter två timmar i kall nordanvind var jag både frusen och trött. Kompromiss landade i att han sprang milen medan jag och Oban gick 5km i rask takt. Nu lite ledig kväll innan jobb imorgon..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar