onsdag 4 januari 2012

Miljöträning

Hunddagis stängde redan 15.00 idag, så det blev en tidig hämtning. Hann inte fråga, men på pälsen såg det ut som om Oban hade simmat. Gick hem och bytte om för att gå ut på en lite annorlunda promenad. Syftet var att träna självförtroende och mod i annorlunda miljöer. Hoppas alla barn och föräldrar håller tillgodo, men vi lånade en lekställning med en kryptunnel i plåt och med en rörlig hängbro. Jättenyttiga övningar och en väldigt mallig hund efteråt :)

Fortsatte varvet runt Annedal och kompletterade med sakletning i Lönnebergaparken. Total tur på en timme. Efter att vi skjutsat husse in till stan åkte vi till Bromma Zoo för ytterligare miljöträning. Det är verkligen ett överdåd av godis och leksaker, mycket i golvhöjd så det finns en hel del att lukta och titta på. Köpte levergodis till kommande träningar och slog även till på en tandstensskrapa. Apropå föräldrar och barn stötte vi på ett smärre måndagsexemplar inne i butiken. Vi var på väg ut och eftersom det är rullband upp till och ned från butiken och jag inte har lust att ha 30kg hund i famnen var avsikten att ta hissen. Där stod det en flicka i vägen, varvid jag snällt bad henne att flytta sig så att vi kunde komma fram. Till hissen. Oban stod snällt stilla vid min sida. Sekunden efter tränger sig en mamma förbi mig, snäser "HON ÄR FAKTISKT RÄDD FÖR HUNDEN FATTAR DU VÄL!!!" och blänger på mig som om jag inte var klok. Suck. Men det kanske var hämnden för att vi lånade en lekställning. Där eventuella fotspår och smuts med största sannolikhet regnar bort redan ikväll...

Har lagt in en banner för att bli isbjörnsfadder via WWF till höger. Två isbjörnar, som nog är de lyckligaste i fångenskap, och som bor i världens största hägn för isbjörnar med egen sjö och snökanon är Ewa och Wilbär. Här kan ni se mer om dem http://www.orsabjornpark.se/isbjorn/polar-world__232 Kan varmt rekommendera att åka till Björnparken, som inte bara har björnar och isbjörnar, utan även tigrar, snöleoparder etc. - och alla är väldigt synliga och aktiva. Några bilder från vårt besök, påsken 2010, nedan:

Ser ut som vilken gul labbe som helst i vattnet..

...men Wilbär är lite mer imponerande än så...

...och Ewa är inte sen med en tillrättavisning
efter juniors stoj och stök

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar