måndag 28 maj 2012

Berusad och bilder från Tullgarn

Berusad av liljekonvaljdoft på kvällens pass! Jag var tvungen att plocka hem en ny bukett!!

Kvällens träning gick i melodin "lite men ofta". Inledde med positiv förstärkning på inkallnings- och stoppsignal. Fortsatte med dubbelmarkeringar, som varvades med linjetag a'la Iben: Lade ut en boll synligt och förstärkte med alla hjälper: vara i området, syn, fotspår etc. Kastade en dubbelmarkering. Hämtade in den ena. Skickade på linjetaget. Avslutade med att ta in den sista markeringen. Upprepade detta tre gånger på olika områden, i varierad terräng och med skiftande avstånd. Var genomgående väldigt noggrann med fotgående och avlämningar, efter en liten skopa av Karina senast på Sörmlands Hundskola.. :)

Min filosofi för stunden, utöver melodin lite och ofta, är att nöta grunder (lydnad), markeringar och linjetag genom mängdträning - för att sedan varva detta med störningar och teckenträning.

Nog om vår egen träning. Nu till lördagens lagtävling på Tullgarn, där det var många bekanta ansikten som startade. Genom att vi också var på mässområdet, spanade in montrarna, åt lunch etc. såg vi i ärlighetens namn inte så mycket av tävlingen. Men, Mattias tog några bilder av hundar och förare i lag Duck & Drakes, på den ruta vi bevakade vid vår ankomst samt vid efterföljande uppvisning.

Resultatet från tävlingen finns HÄR.

Scotty på ingång

2/3 av laget Ducks & Drakes, Tomas och Scotty jobbar

Fullträff av Scotty

"Husse vad vill du att jag ska göra?" Uppmärksam Scotty inväntar direktiv

Uppskattad uppvisning av apporterande och ställande hundar

Harriet och Rulle på uppvisningen av retrievers

Rulle, Andvikens Skumbanan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar