torsdag 10 maj 2012

Från vårkväll till regn och rusk..!

Borde köpt en oljerock istället för en windstopper..! Träning hos Reedsweepers ikväll. Började i relativt lätt regn, men efter två timmar var det hård vind och spöregn.

Vi jobbade på linje och varvade linjetag mot två områden med olika markeringar. Obans första uppgift var en lätt enkelmarkering, som han spikade. Därefter hann vi jobba en del på stadgan medan de andra hundarna körde. Nästa moment för oss var ett linjetag över den vall där vi stod, genom ett skogsbryn och ca 15 meter in i skogen. Som vanligt dålig längduppskattning, men totalt kanske 70 meter? Oban tog en supersnygg linje, gick inte tillräckligt djupt in i skogen först, men redde ut det själv. Lärdom: tryck eventuellt med ett UT vid behov. Jag var väldigt nöjd med linjen, då det gått lång tid sedan Helena preppade området och då vi dessutom bytt plats flera gånger och stod i en annan vinkel. Duktiga hund!

Sista övningen vi gjorde var en markering mot en skottapport. Skottet gick, sedan vände vi 180 grader och väntade en stund medan en annan hund gick på linjetaget i skogen. Det tog lite tid, då övningen för dem fick delas upp och förstärkas med nya skott i området. Vände upp när det väl var vår tur och såg att Oban hade kvar markeringen. Skickade och han gick på en perfekt linje, till skillnad av flera av de andra hundarna som fallit av en del i den hårda vinden. Duktiga hund! Dock gick han för långt, pga vinden, så vi fick jobba in den tillsammans ändå, men det löste sig. Lärdom härifrån är att jag måste vara tydligare med tecknen, även - och framförallt - när det regnar och jag ser ut som en Michelingubbe i Mattias regnställ...

Nöjd med kvällens insatser och mindre nöjd med vädret valde jag att avsluta där och åka hem med en bra känsla! Imorgon åker vi till Herrfallet för kennelträff och Searovermästerskapet 2012!

Så här blöta var vi! Bild: LittleFriendsPhoto, underwaterdogs

2 kommentarer:

  1. Ha, ha, den bilden stämde rätt väl hur vi också kände oss när vi kom in...
    Lycka till i helgen, ser fram emot rapport här på sidan!:-)

    SvaraRadera
  2. Ni var tappra som fortsatte! Tack för en bra träning! Räckte inte hela vägen som framgår av nya inlägget... Så - nu blir det till att boka nya lektioner ;o)

    SvaraRadera