lördag 5 maj 2012

Lediga lördag!

Hund- och hästvakt på Munsö idag, vilket passade utmärkt att kombinera med träning. Hade förmånen att få med både Linnea/Scott samt Fia/Bolt ut på landet - och att låna Mattias och Isabel som skytt respektive kastare.

Vi började med skott och kast med gevärsskytt och separat kastare för att få bort fokus på skytten. Efter en del träning med apportkastare har det blivit påtagligt att Oban gärna fokuserar på just skytten, så detta var värdefull träning. Skott och kast på två olika platser, vartefter Isabel avvek på 60-årsfest.

Vi andra fortsatte till kalhygget där vi fick ett antal skottapporter på lite längre avstånd och i utmanande terräng. Här började Oban och Bolt dra igång, så både Fia och jag fick jobba en del på stadgan... Tror att herrarna har en tendens att dra igång varandra också - men det är nyttigt att träna på! :)

Fortsatte till vatten där hundarna fick ytterligare några skottapporter innan vi släppte Mattias.

Avslutade med att köra fyrkanten/rutan, där vi jobbade en hund i taget. Jag och Oban väntade till dess att de andra hade åkt. Vallade in ordentligt och jobbade med alla elementen: syn/skott/minne/fotspår och handtecken och satte både höger- och vänsterdirigering. Bara en av varje - det tar sådan tid att lägga ut dummies på dessa avstånd..! Men, det här ska jag nog nöta några gånger till på lite kortare distanser.

Tack träningssällskap och funktionärer för en trevlig eftermiddag!

Skytt till vänster, kastare till höger, dolt nedslag bakom kulle.

Scott på ingång

Bolt likaså (på ingång)

Bolt efter dirigering på fyrkanten


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar