måndag 21 maj 2012

Örsö

I lördags tog vi det ganska så spontana beslutet att åka förbi Örsö och hälsa på Cilla och Patrick på vägen hem från Dalarna. På plats var även Josefine och Marcus som ordnade en fantastiskt god grillmiddag!

Till skillnad från 10-12 grader och regn i Rättvik vaknade vi, efter en trevlig kväll, till en härligt solig söndag i skärgården! Tack söta vänner för sällskap och gästfrihet!

Jag som hade planerat att boka in en resa till Åland för att träna ut över vatten (efter fredagens ruta 2), blev väldigt nöjd med att det låg ett skär med landkontakt cirka 15 meter ut från strandkanten. Nu kunde vi ju träna! Började med att ta med Oban ut på skäret landvägen och satte honom mitt på ön. Kastade en dummy, bakom skäret, ut i viken. Gick själv tillbaka till stranden och skickade med ett ut. Han gick ut fint i vattnet bakom skäret, kom upp på land och tänkte ta landvägen in till stranden, men med inkallning valde han att simma. Satte sedan Oban på strandkanten, gick själv ut på skäret, kastade en markering bakom ön och gick tillbaka för att skicka. Tryckte med ett extra "UT" över skäret. Avslutade sedan med att Mattias droppade dolt på samma plats så att jag kunde skicka på ett långt linjetag hela vägen från strandkanten. Det gick jättebra!

Nu har vi således kört linjetag över 1. Vatten 2. Land 3. Vatten. Nästa steg, för att vara redo för rutor som den i lördags, är att hitta en plats där vi kan köra 1. Vatten 2. Land 3. Vatten 4. Land.

Var ju tvungen att ta tillfället i akt när förutsättningarna fanns på plats - men nu tror jag att det blir vila resten av veckan. Dags att ta tag i min bröllopsform och så kan Oban få jobba på sin kondition!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar