måndag 8 oktober 2012

Favoritförflyttningar!

Alltså. Förflyttningar är nog det roligaste vi har tränat på! Hittills.

Husse är i London så vi höll oss till närområdet på dagens träning. Droppade dolt vid trädet längst till vänster (endast kronan syns) och likadant vid trädet längst till höger. Båda områdena hade högt gräs och lite sly. Till höger låg det två minidummies och till vänster en standard.

Skickade till det högra området där han jobbade hem båda dummiesarna (heter det så i plural bestämd form..?) noggrant och fint. Skickade en tredje gång och lät honom jobba en stund innan jag tog kontakt med stoppsignal och skickade vänster. Uppskattningsvis cirka fyrtio meters avstånd. Stopp. Närsök. Fullträff!

Gick upp på kullen och körde "1:an" som markeringsövning med dolda nedslag. På vägen upp droppade jag dolt i två områden. När vi var klara med markeringarna kastade jag en ganska tight störningsmarkering och skickade sedan mot respektive område.

Vi har nog världens bästa hund faktiskt! Lyhörd och följsam! En fröjd att träna med! Får passa på att njuta - det är inte ofta det känns så här bra. Som bekant.. :)

Nu blir det gulaschsoppa följt av en kväll i soffan. Ska gå igenom bilder från bröllopet i lugn och ro, dricka en kopp thé och kanske synda med en kaka eller fem.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar