söndag 14 oktober 2012

Final på fasan!

Fastnade framför en annorlunda, men spännande, film igår "The Hunger Games". Så när klockan ringde halvsex efter 4-5 timmars sömn var jag nästan beredd att vika ned mig. Men väl framme var det väl värt att kliva ur sängen och köra 17 mil för den sista träningsjakten den här säsongen! :)

Morgonen inleddes i regn, så både kamera och mobil fick stanna i bilen.

Vi började på ett fält där apportörerna stod i grupp vid vägen när första uppflogen kom. Oban var lite väl het runt benen, så han fick snällt lov att vänta på att få apportera. Efter råd från Fredrik fick han sedemera plocka in två minnesmarkeringar, vilket han gjorde snyggt och prydligt, för att sedan lugna sig något. Tack för tipset!

Liksom tidigare en väldigt bra dag! Genomtänkt arrangemang och lagom mängd fällda fåglar - samt bra upplägg med indelning av apportörer, där oerfarna och erfarna går i par för att komplettera varandra. Framförallt uppskattat och smidigt när hundförarna hjälper varandra att få bra tillfällen till träning. Hoppas att alla kände likadant!

Efter lunch stod skyttar och apportörer i en halvcirkel medan spanielförarna drev upp fågel mot oss. Här föll det ett antal fåglar på många olika platser. Oban gick bland annat på en skammad, som flaxade till ordentligt, så att han fick hoppa upp och ta den i luften. Värdefull träning att få ta en tupp i farten!

Därefter var jag egentligen nöjd med dagen. Speciellt när vi gick ytterligare två walk-ups utan att något föll, vilket gjorde att fotgåendet blev bättre och hunden lugnare. Plockade dock in ytterligare två fåglar, en på markering och en som en halvdan dirigering (se att träna på nedan).

Sammantaget väldigt nöjd med dagen! Oban visade återigen att något har hänt med markeringsförmågan sedan i somras. Duktiga hund! Nu är det matten som ska träna..!

Att träna på (utan inbördes ordning och tillsammans med ALLT ANNAT vi också måste fortsätta träna på):

- markeringar - min egen förmåga..
- hoppa över stängsel, både på vägen ut och in!
- fotgåendet!!! (skulle vara skönt att kunna slappna av och slippa tjata..)
- hur vi apporterar - inte att apporten kommer in, t ex linjetag, släpp ut ordentligt i vind (tänk på vinden!) och ge hunden en chans att komma rätt i vind innan jag kallar hem/blåser stopp (med risk för att hunden slutar lyssna).

Tack alla för en väldigt trevlig och givande dag!

Här en bild på fina hunden från igår - i avsaknad av bilder från dagen:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar