söndag 21 oktober 2012

Trött men nöjd!

Lite sega idag måste jag erkänna. Jag vek ned mig vid 04.30. Mattias var uppe med de sista gästerna, som gick hem vid halvsextiden.. Väldigt trevlig kväll!

Efter en lång och god frukost bestämde vi oss för att ta en rejäl skogspromenad för att kunna slappa i soffan resten av eftermiddagen och kvällen. Åkte förbi Jocke & Dawn för att hämta upp Duke och fortsatte sedan till Hansta.

Gick en ordentlig tur på 1,5-2 timmar då det visade sig att markerna fullkomligt kryllade av svamp. Trattkantareller och svart trumpetsvamp fick följa med hem. Labradårarna (den ene en korsning) flängde runt som tokar och missade inte en enda chans att ta ett dopp i de ler- och vattenpölar som fanns. Överallt.

Nu har vi precis avnjutit pappardelle med trattkantarell och trumpetsvamp i gräddsås med en skvätt cognac och 24-månaders lagrad parmesan. Nu snacks och en film! Hund- och människoträning tar vi tag i med start imorgon!

Vet inte vad jag ska ursäkta oskärpan med på bilderna. Kan vara så att någon laborerade med inställningarna under gårdagen, för så här dåliga brukar de inte bli i automatläge.. Håll tillgodo.

12 x vinglas (+ en hel del annat) att diska i morse
Yes. En vattenpöl med härlig geggamojja i botten!
Säkrast att gosa in sig ordentligt, det kan vara långt till nästa vattenhål..
Snygg och ståtlig trots oskärpa..
Duke spårar rådjur på betesvallen
Bildbevis: det drällde av trattkantareller!
Trattkantareller som fick bli middag: Pasta Pappardelle Funghi! 

3 kommentarer:

  1. Det där lät helt underbart gott! Ibland är det ju härligt att bara ta riktigt långa promenader, men nu saknar jag också hundträningen. På väg hem från Stockholmsärende idag spydde Rosa upp (och åt igen) det hon åt igår, så det var bara att glömma hundträning. Hund och bil behövde saneras. Igen.

    SvaraRadera
  2. Åååååå vad gott det ser ut, det måste jag testa! :-)

    SvaraRadera
  3. Trist med träningen Åsa :( Typiskt.. Och kanske värre med saneringen. Tänkte dock på er igår när Oban körde sitt gyttjebad. Han äter och rullar sig inte i kadaver, skit etc. men tar gärna ett dopp och om det är vatten eller gyttja har mindre betydelse..

    Kan verkligen rekommendera pastan! Den blev grymt god! Extra mycket grädde och extra mycket parmesan :)

    SvaraRadera